CODEXIS® ... Částka 99 (Vydáno: 12.12.1997) 298/1997 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné
298/1997 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné
§ 1 § 2 § 3 § 4 § 5 § 6 § 7 § 8 Příloha č. 1 - Látky přídatné ČÁST 1 - Podmínky použití přídatných látek. ČÁST 2 - Potraviny, při jejichž výrobě smí být použit pouze omezený počet přídatných látek ČÁST 3 - Látky přídatné, které smějí být používány k výrobě dětské výživy ČÁST 4 - Antioxidanty ČÁST 5 - Barviva ČÁST 6 - Konzervanty ČÁST 7 - Kyseliny, zásady, soli a estery ČÁST 8 - Náhradní sladidla ČÁST 9 - Látky chuťové a povzbuzující ČÁST 10 - Zahušťovadla, stabilizátory ČÁST 11 - Emulgátory ČÁST 12 - Nosiče, rozpouštědla ČÁST 13 - Látky protispékavé (protihrudkující) ČÁST 14 - Látky k leštění a úpravě povrchu potravin ČÁST 15 - Ostatní přídatné látky Příloha č. 2 - Látky určené k aromatizaci potravin ČÁST 1 ČÁST 2 - Látky, které smějí být používány k aromatizaci potravin i k výrobě aromatických přípravků a aromat ČÁST 3 - Aromatické látky, které smějí být používány k výrobě aromat ČÁST 4 - Ostatní látky, které smějí být používány k výrobě aromat ČÁST 5 - Požadavky na aromata a aromatizované potraviny Příloha č. 3 - Kontaminující látky v potravinách ČÁST 1 - Výklad pojmů pro jednotlivé skupiny potravin ČÁST 2 - Arsen ČÁST 3 - Cín ČÁST 4 - Hliník ČÁST 5 - Chrom ČÁST 6 - Kadmium ČÁST 7 - Měď ČÁST 8 - Nikl ČÁST 9 - Olovo ČÁST 10 - Rtuť ČÁST 11 - Zinek ČÁST 12 - Železo ČÁST 13 - Dusičnany ČÁST 14 - Alifatické chlorované uhlovodíky ČÁST 15 - Polyaromatické uhlovodíky ČÁST 16 - N-nitrosaminy ČÁST 17 - Estery kyseliny ftalové ČÁST 18 - Polychlorované bifenyly (PCB) ČÁST 19 - Mykotoxiny ČÁST 20 - Přirozeně se vyskytující toxikologicky významné látky a látky vznikající působením biologických faktorů ČÁST 21 - Toxické látky vznikající při výrobě poživatin Příloha č. 4 - Rezidua pesticidů v potravinách a potravinových surovinách Příloha č. 5 - Rezidua veterinárních léčiv a biologicky aktivních látek používaných v živočišné výrobě Příloha č. 6 - Pomocné látky určené k výrobě potravin Extrakční rozpouštědla Příloha č. 7 - Potravní doplňky ČÁST 1 - Úvodní ustanovení Povolené látky a povolená množství ČÁST 2 ČÁST 3 ČÁST 4 - Formy potravních doplňků, jejich čistota a identita ČÁST 5 - Značení a uvádění do oběhu Příloha č. 8 - Požadavky na čistotu a identitu náhradních sladidel Příloha č. 9 - Požadavky na čistotu a identitu barviv A. Všeobecné podmínky pro hliníková organická barviva B. Specifická kritéria čistoty Příloha č. 10 - Požadavky na čistotu a identitu přídatných látek jiných než barviva a sladidla Čl. II - vyhlášky č. 323/1999 Sb.