CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 298/1997 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné ČÁST 16 - N-nitrosaminy

ČÁST 16 - N-nitrosaminy

298/1997 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné

ČÁST 16

N-nitrosaminy

V této části jsou stanoveny hodnoty nejvyššího přípustného množství zvlášť pro N-nitrosodimetylamin (NDMA) a NPM pro sumu nitrosaminů zahrnující (N-nitrosodimetylamin,N-nitrosodiethylamin, N-nitrosopyrrolidin, a N-nitrosopiperidinn, N-nitrosomorfolin a N-nitrosodi-n-butylamin).

+------------------------------+--------------+------------------+

|Potravina | NPM NDMA | NPM |

| | mg.kg-1 | Suma nitrosaminů |

| | | mg.kg-1 |

+------------------------------+--------------+------------------+

|masné výrobky | 0,001 | 0,01 |

+------------------------------+--------------+------------------+

|uzená masa | 0,001 | 0,01 |

+------------------------------+--------------+------------------+

|slanina | 0,002 | 0,01 |

+------------------------------+--------------+------------------+

|pivo | 0,0005 | 0,0015 |

+------------------------------+--------------+------------------+

|uzené ryby | 0,0015 | 0,005 |

+------------------------------+--------------+------------------+

+------------------------------+--------------+------------------+

|potraviny obecně A | 0,0005 | 0,002 |

+------------------------------+--------------+------------------+

|potraviny obecně B | 0,001 | 0,01 |

+------------------------------+--------------+------------------+