CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 298/1997 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné ČÁST 15 - Polyaromatické uhlovodíky

ČÁST 15 - Polyaromatické uhlovodíky

298/1997 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné

ČÁST 15

Polyaromatické uhlovodíky

Pod pojmem polyaromatické uhlovodíky se rozumí benz(a)antracen, benz(b)fluoranten, benz(k)fluoranten, chryzen, dibenz(a,h)antracen, benz(a)pyren, indeno(1,2,3-cd)pyren, dibenz(a,i)pyren, dibenz(a,h)pyren.

Přípustné množství je stanoveno pro jednotlivé látky jednotlivě. Celkový obsah vyjmenovaných látek v potravině nesmí překročit desetinásobek přípustného množství.

+--------------------------------------------------+-------------+

|Potravina | PM mg.kg-1 |

| +-------------+

| | (5/2) *) |

+--------------------------------------------------+-------------+

|masné výrobky, ryby uzené | 0,003 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|káva pražená | 0,002 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|obilí | 0,002 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|ryby | 0,001 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|ovoce | 0,002 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|zelenina listová | 0,002 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|tuky | 0,002 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|aromatické látky | 0,001 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|nápoje, pivo, víno, čaj (výluh připravený podle | 0,0005 |

|návodu, případně podle ČSN ISO 3103 (58 0420) Čaj.| |

|Příprava nálevu pro senzorické hodnocení) | |

+--------------------------------------------------+-------------+

|lihoviny | 0,001 |

+--------------------------------------------------+-------------+

+--------------------------------------------------+-------------+

|potraviny obecně A | 0,001 |

+--------------------------------------------------+-------------+

|potraviny obecně B | 0,01 |

+--------------------------------------------------+-------------+

------------------------------------------------------------------

*) n/M