ČÁST 15
Polyaromatické uhlovodíky
Pod pojmem polyaromatické uhlovodíky se rozumí benz(a)antracen, benz(b)fluoranten, benz(k)fluoranten, chryzen, dibenz(a,h)antracen, benz(a)pyren, indeno(1,2,3-cd)pyren, dibenz(a,i)pyren, dibenz(a,h)pyren.
Přípustné množství je stanoveno pro jednotlivé látky jednotlivě. Celkový obsah vyjmenovaných látek v potravině nesmí překročit desetinásobek přípustného množství.
+--------------------------------------------------+-------------+
|Potravina | PM mg.kg-1 |
| +-------------+
| | (5/2) *) |
+--------------------------------------------------+-------------+
|masné výrobky, ryby uzené | 0,003 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|káva pražená | 0,002 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|obilí | 0,002 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|ryby | 0,001 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|ovoce | 0,002 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|zelenina listová | 0,002 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|tuky | 0,002 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|aromatické látky | 0,001 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|nápoje, pivo, víno, čaj (výluh připravený podle | 0,0005 |
|návodu, případně podle ČSN ISO 3103 (58 0420) Čaj.| |
|Příprava nálevu pro senzorické hodnocení) | |
+--------------------------------------------------+-------------+
|lihoviny | 0,001 |
+--------------------------------------------------+-------------+
+--------------------------------------------------+-------------+
|potraviny obecně A | 0,001 |
+--------------------------------------------------+-------------+
|potraviny obecně B | 0,01 |
+--------------------------------------------------+-------------+
------------------------------------------------------------------
*) n/M