CODEXIS® ... Částka 59 (Vydáno: 03.06.2003) 157/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
ODDÍL 1 - Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina § 1 § 2 § 3 § 4 § 5 ODDÍL 2 - Zpracované ovoce § 5a § 6 § 7 - Členění na skupiny § 8 - Označování § 9 - Požadavky na jakost § 10 - Technologické požadavky § 11 - Uvádění do oběhu ODDÍL 3 - Zpracovaná zelenina § 12 § 13 - Členění na skupiny § 14 - Označování § 15 - Požadavky na jakost § 16 - Technologické požadavky § 17 - Uvádění do oběhu ODDÍL 4 - Skořápkové plody § 18 § 19 - Členění na skupiny a podskupiny § 20 - Označování § 21 - Požadavky na jakost ODDÍL 5 - Houby § 22 § 23 - Členění na skupiny a podskupiny § 24 - Označování § 25 - Požadavky na jakost § 26 - Uvádění do oběhu ODDÍL 6 - Brambory a výrobky z nich § 27 § 28 - Členění na skupiny § 29 - Označování § 30 - Požadavky na jakost § 31 - Uvádění do oběhu § 32 - Přechodné ustanovení § 33 - Zrušovací ustanovení § 34 - Účinnost Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení Příloha č. 4 Fyzikální a chemické požadavky na jakost Tabulka 1 - Kompoty, džemy, rosoly, marmelády, klevely, povidla, protlaky a proslazené ovoce Tabulka 2 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel Smyslové požadavky na jakost Tabulka 3 - Kompoty Tabulka 4 - Upravené chlazené čerstvé ovoce Tabulka 5 - Sušené ovoce Příloha č. 5 - Členění na skupiny Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost A) Konzervované zeleninové výrobky obecně B) Sterilované zeleninové výrobky C) Mléčná kvašená (kysaná) zelenina D) Chemicky konzervovaná zelenina E) Sušená zelenina F) Zeleninové protlaky Tabulka 1 Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost Tabulka 1 - Sterilovaná zelenina, rajčatové výrobky zahuštěné a upravená chlazená čerstvá zelenina Tabulka 2 - Povolené odchylky od smyslových požadavků na sterilované okurky celé Tabulka 3 - Povolené odchylky od smyslových požadavků na sterilovaný hrášek Tabulka 4 - Přípustné cizí příměsi u sterilovaných fazolových lusků Tabulka 5 - Sušená zelenina Příloha č. 8 Tabulka 1 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení Tabulka 2 - Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny Příloha č. 10 - Přístupné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely A. Houby volné rostoucí B. Houby pěstované Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny Příloha č. 16 Tabulka 2 - Přípustné odchylky na velikost hlíz Tabulka 4 - Užití brambor konzumních podle varných typů Příloha č. 17 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor Čl. II - vyhlášky č. 650/2004 Sb. Čl. III - vyhlášky č. 291/2010 Sb. Čl. III - vyhlášky č. 153/2013 Sb.