CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 157/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování Příloha č. 16

Příloha č. 16

157/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

Příloha č. 16

Tabulka 1

Přípustný výskyt vad u konzumních brambor

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| Ukazatel | Brambory konzumní rané celkem | Brambory konzumní pozdní celkem |

| | nejvýše do 4 % hmotnosti | nejvýše do 6 % hmotnosti |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| nárůstky, fyziologické rozprasky, | nad 3,5 mm | nad 5 mm |

| pořezání, omrzliny, otlaky, požerky | | |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| čerstvé praskliny | nad 3,5 mm | nad 3,5 mm |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| zhojené praskliny | - | nad 5 mm |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| skvrny pod slupkou | - | nad 5 mm |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| deformace | těžké | těžké |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| zavadlé hlízy | jakékoliv | jakékoliv |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| rzivost, dutost a jiné vnitřní vady | jakékoliv | jakékoliv |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| naklíčené hlízy | - | delší než 3 mm |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| hnědé skvrny způsobené sluncem | jakékoliv | - |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| obecná strupovitost povrchová | nad 1/4 povrchu, ale do 1 % | nad 1/4 povrchu |

| | v rámci 4 % tolerance | |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| zelené hlízy | více než 1/8 povrchu a/nebo | více než 1/8 povrchu a/nebo |

| | po oloupání u 1 % hlíz v rámci | více než 1 vrstva loupání |

| | 4 % tolerance | |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| suchá hniloba a měkká hniloba | max. 1 % v rámci 4 % | max. 1 % v rámci 6 % |

| | tolerance | tolerance |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| plíseň bramboru | max. 1 % v rámci 4 % | max. 1 % v rámci 6 % |

| | tolerance | tolerance |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| mechanické příměsi (nalepená a volná | do 1 % hmotnosti | do 2 % hmotnosti (z toho max. |

| zemina, cizí tělesa) | | 1 % zeminy nalepené na hlízách) |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| jiná odrůda nebo odrůdy, | do 2 % hmotnosti | do 2 % hmotnosti |

| než je deklarováno | | |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+

| karanténní choroby | nepovoluje se | nepovoluje se |

+--------------------------------------+--------------------------------+----------------------------------+