CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 157/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

157/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

Příloha č. 2

Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

+------------+------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | | | Minimální | |

| | | | hmotnostní | |

| Druh | Skupina | Potravina | podíl | Poznámka |

| | | | ovoce | |

| | | | (v g v 1 kg | |

| | | | potraviny) | |

+------------+------------+-----------------------+-------------+-------------+

| Zpracované | Džemy | všeobecně | 450 | |

| ovoce | výběrové +-----------------------+-------------+-------------+

| | (Extra) | z červeného rybízu, | 350 | |

| | | jeřabin, rakytníku, | | |

| | | černého rybízu, | | |

| | | kdoulí a šípků | | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | Džemy | ze zázvoru | 250 | |

| | výběrové +-----------------------+-------------+-------------+

| | (Extra) | z kešu-jablka | 230 | |

| | speciální +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z plodů mučenky | 80 | |

| | | (maracuja) | | |

| | | | | |

| | Džemy | | | |

| | výběrové | | | |

| | (Extra) | | | |

| | méně | | | |

| | sladké | | | |

| | | | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Džemy | všeobecně | 350 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z červeného rybízu, | 250 | |

| | | jeřabin, rakytníku, | | |

| | | černého rybízu, | | |

| | | kdoulí a šípků | | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | ze zázvoru | 150 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z kešu-jablka | 160 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z plodů mučenky | 60 | |

| | | (maracuja) | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Rosoly | všeobecně | 450 | |

| | výběrové +-----------------------+-------------+-------------+

| | (Extra) | z černého rybízu, | 350 | |

| | | šípků, kdoulí, | | |

| | | malin | | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | ze zázvoru | 250 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z kešu-jablka | 230 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z plodů mučenky | 80 | |

| | | (maracuja) | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Rosoly | všeobecně | 350 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z černého rybízu, | 250 | |

| | | šípků, kdoulí, | | |

| | | malin | | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | ze zázvoru | 150 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z kešu-jablka | 160 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z plodů mučenky | 60 | |

| | | (maracuja) | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Marmelády | všeobecně | 200 | z toho |

| | | | | min. 75 g |

| | | | | pocházející |

| | | | | z endokarpu |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Povidla | slazená ze švestek | 1700 | k výrobě je |

| | | | | možno |

| | | | | použít |

| | | | | švestkovou |

| | | | | dřeň, |

| | | | | švestkový |

| | | | | lektvar a |

| | | | | dřeň ze |

| | | | | sušených |

| | | | | švestek |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | slazená ze švestek | 2200 | podíl |

| | | a jablek | | ovocné |

| | | | | sušiny ze |

| | | | | švestek |

| | | | | nejméně |

| | | | | 75 % |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | slazená z jablek | 3000 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | slazená z hrušek a | 3200 | podíl |

| | | jablek | | ovocné |

| | | | | sušiny |

| | | | | z jablek |

| | | | | nejméně |

| | | | | 30 % |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Klevely | všeobecně | 1500 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z meruněk | 730 | |

| | +-----------------------+-------------+-------------+

| | | z jahod | 640 | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Kaštanový | | 380 | podíl ovoce |

| | krém | | | musí být |

| | | | | vnesen |

| | | | | kaštanovým |

| | | | | krémem |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Ovocný | | | |

| | protlak | | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Sušené | | | |

| | ovoce | | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Proslazené | | | |

| | ovoce nebo | | | |

| | kandované | | | |

| | ovoce | | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Ovoce | v plechovém obalu | 220 | |

| | v lihu +-----------------------+-------------+-------------+

| | (ovocná | ve skleněném obalu | 450 | |

| | bowle) | | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Upravené | | | |

| | chlazené | | | |

| | čerstvé | | | |

| | ovoce | | | |

| +------------+-----------------------+-------------+-------------+

| | Kompot | | | |

+------------+------------+-----------------------+-------------+-------------+

------------------------------------------------------------------