Příloha č. 2
Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
+------------+------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | | | Minimální | |
| | | | hmotnostní | |
| Druh | Skupina | Potravina | podíl | Poznámka |
| | | | ovoce | |
| | | | (v g v 1 kg | |
| | | | potraviny) | |
+------------+------------+-----------------------+-------------+-------------+
| Zpracované | Džemy | všeobecně | 450 | |
| ovoce | výběrové +-----------------------+-------------+-------------+
| | (Extra) | z červeného rybízu, | 350 | |
| | | jeřabin, rakytníku, | | |
| | | černého rybízu, | | |
| | | kdoulí a šípků | | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | Džemy | ze zázvoru | 250 | |
| | výběrové +-----------------------+-------------+-------------+
| | (Extra) | z kešu-jablka | 230 | |
| | speciální +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z plodů mučenky | 80 | |
| | | (maracuja) | | |
| | | | | |
| | Džemy | | | |
| | výběrové | | | |
| | (Extra) | | | |
| | méně | | | |
| | sladké | | | |
| | | | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Džemy | všeobecně | 350 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z červeného rybízu, | 250 | |
| | | jeřabin, rakytníku, | | |
| | | černého rybízu, | | |
| | | kdoulí a šípků | | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | ze zázvoru | 150 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z kešu-jablka | 160 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z plodů mučenky | 60 | |
| | | (maracuja) | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Rosoly | všeobecně | 450 | |
| | výběrové +-----------------------+-------------+-------------+
| | (Extra) | z černého rybízu, | 350 | |
| | | šípků, kdoulí, | | |
| | | malin | | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | ze zázvoru | 250 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z kešu-jablka | 230 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z plodů mučenky | 80 | |
| | | (maracuja) | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Rosoly | všeobecně | 350 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z černého rybízu, | 250 | |
| | | šípků, kdoulí, | | |
| | | malin | | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | ze zázvoru | 150 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z kešu-jablka | 160 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z plodů mučenky | 60 | |
| | | (maracuja) | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Marmelády | všeobecně | 200 | z toho |
| | | | | min. 75 g |
| | | | | pocházející |
| | | | | z endokarpu |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Povidla | slazená ze švestek | 1700 | k výrobě je |
| | | | | možno |
| | | | | použít |
| | | | | švestkovou |
| | | | | dřeň, |
| | | | | švestkový |
| | | | | lektvar a |
| | | | | dřeň ze |
| | | | | sušených |
| | | | | švestek |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | slazená ze švestek | 2200 | podíl |
| | | a jablek | | ovocné |
| | | | | sušiny ze |
| | | | | švestek |
| | | | | nejméně |
| | | | | 75 % |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | slazená z jablek | 3000 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | slazená z hrušek a | 3200 | podíl |
| | | jablek | | ovocné |
| | | | | sušiny |
| | | | | z jablek |
| | | | | nejméně |
| | | | | 30 % |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Klevely | všeobecně | 1500 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z meruněk | 730 | |
| | +-----------------------+-------------+-------------+
| | | z jahod | 640 | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Kaštanový | | 380 | podíl ovoce |
| | krém | | | musí být |
| | | | | vnesen |
| | | | | kaštanovým |
| | | | | krémem |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Ovocný | | | |
| | protlak | | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Sušené | | | |
| | ovoce | | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Proslazené | | | |
| | ovoce nebo | | | |
| | kandované | | | |
| | ovoce | | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Ovoce | v plechovém obalu | 220 | |
| | v lihu +-----------------------+-------------+-------------+
| | (ovocná | ve skleněném obalu | 450 | |
| | bowle) | | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Upravené | | | |
| | chlazené | | | |
| | čerstvé | | | |
| | ovoce | | | |
| +------------+-----------------------+-------------+-------------+
| | Kompot | | | |
+------------+------------+-----------------------+-------------+-------------+
------------------------------------------------------------------