CODEXIS® ... Částka 71 (Vydáno: 28.04.2004) 211/2004 Sb. Vyhláška o metodách zkoušení a způsobu odběru a přípravy kontrolních vzorků
211/2004 Sb. Vyhláška o metodách zkoušení a způsobu odběru a přípravy kontrolních vzorků
§ 1 - Obecná ustanovení § 2 - Základní pojmy Odběr vzorku § 3 § 4 § 5 - Protokol o odběru vzorků § 6 - Balení, označování a přeprava vzorku § 7 - Příprava vzorku Metody zkoušení § 8 § 9 § 10 § 11 - Vyjadřování výsledků § 12 - Zrušovací ustanovení § 13 - Účinnost Příloha č. 1 - Postup při odběru vzorků pro stanovení množství ochratoxinu A v určitých potravinách a surovinách Příloha č. 2 - Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství dioxinů (dibenzo-1,4-dioxinů/dibenzofuranů) a stanovení polychlorovaných bifenylů s dioxinovým efektem v určitých potravinách Příloha č. 3 - Postup při odběru vzorků pro kontrolu dodržování maximálních limitů olova, kadmia, rtuti a 3-chlorpropan-1,2-diolu v určitých potravinách a surovinách Příloha č. 4 - Postup odběru vzorků citrusových plodů pro kontrolu konzervantů Příloha č. 5 - Postup při přípravě vzorku a kritéria pro metody zkoušení použité při stanovení množství ochratoxinu A v určitých potravinách a surovinách Příloha č. 6 - Příprava vzorků a kritéria pro metody zkoušení pro kontrolu dodržování maximálních limitů olova, kadmia, rtuti a 3-chlorpropan-1,2-diolu v určitých potravinách a surovinách Příloha č. 7 - Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení použité pro stanovení množství dioxinů (dibenzo-1,4-dioxinů) a stanovení polychlorovaných bifenylů s dioxinovým efektem v určitých potravinách Příloha č. 8 - Kvalitativní metody zkoušení reziduí bifenylu, 2-fenylfenolu a 2-fenylfenolátu sodného v kůře citrusových plodů Příloha č. 9 - Kvantitativní metoda zkoušení reziduí bifenylu v citrusových plodech Příloha č. 10 - Kvantitativní metoda zkoušení reziduí 2-fenylfenolu a 2-fenylfenolátu sodného v citrusových plodech Příloha č. 11 - Stanovení obsahu kyseliny erukové v olejích a tucích určených jako takových k lidské spotřebě a v tukové nebo olejové složce potravin, do kterých byly oleje nebo tuky přidány I. Úvod II. Stanovení kyseliny erukové Příloha č. 12 - Metody zkoušení k ověření složení některých cukrů určených k lidské spotřebě Příloha č. 13 - Metoda stanovení ztráty hmotnosti sušením pro některé cukry určené k lidské spotřebě Příloha č. 14 - Metoda stanovení sušiny pro některé cukry určené k lidské spotřebě I. Metoda sušení ve vakuové sušárně Příloha č. 15 - Metoda stanovení celkové sušiny pro některé cukry určené k lidské spotřebě (Refraktometrická metoda) Příloha č. 16 - Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukry (Metoda podle výzkumného ústavu Berlin Institut) Příloha č. 17 - Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukr (Metoda podle Knighta a Allena) Příloha č. 18 - Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukr nebo glukosový ekvivalent (Metoda podle Luffa a Schoorla) Příloha č. 19 - Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukr (Metoda podle Lanea a Eynona - modifikace s konstantním objemem) Příloha č. 20 - Metoda stanovení glukosového ekvivalentu pro některé cukry určené k lidské spotřebě (Metoda podle Lanea a Eynona s konstantním titrem) Příloha č. 21 - Metoda stanovení síranového popela pro některé cukry určené k lidské spotřebě Příloha č. 22 - Metoda stanovení polarizace pro některé cukry určené k lidské spotřebě Příloha č. 23 - Metody zkoušení pro stanovení čistoty potravinářských přídatných látek Úvod Příloha č. 24 - Metody stanovení látek extrahovatelných diethyletherem ze sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě a určených pro potraviny Příloha č. 25 - Metoda stanovení kyseliny mravenčí, mravenčanů a dalších oxidovatelných nečistot v kyselině octové, octanu draselném, dioctanu sodném a octanu vápenatém Příloha č. 26 - Metody stanovení netěkavých látek v kyselině propionové Příloha č. 27 - Metoda stanovení úbytku hmotnosti sušením u dusitanu sodného Příloha č. 28 - Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství kyseliny salicylové v ethyl-4 hydroxybenzoátu sodném, ethyl-4-hydroxybenzoátu sodném, propyl-4-hydroxybenzoátu, propyl-4-hydroxybenzoátu sodném, methyl-4-hydroxybenzoátu a methyl-4-hydroxybenzoátu sodném Příloha č. 29 - Metoda stanovení volné kyseliny octové v dioctanu sodném Příloha č. 30 - Metoda stanovení octanu sodného v dioctanu sodném Příloha č. 31 - Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbátu v sorbanu sodném, draselném a vápenatém a v kyselině propionové Příloha č. 32 - Metoda stanovení peroxidového čísla lecithinů Příloha č. 33 - Metoda stanovení látek nerozpustných v toluenu obsažených v lecithinech Příloha č. 34 - Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v mléčnanu sodném, draselném a vápenatém Příloha č. 35 - Metoda stanovení těkavých kyselin v kyselině orthofosforečné Příloha č. 36 - Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství dusičnanů v kyselině orthofosforečné Příloha č. 37 - Metody stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném, disodném a trisodném a orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném Příloha č. 38 - Metody stanovení hodnoty pH potravinářských přídatných látek Příloha č. 39 - Referenční tabulky Příloha č. 40 - Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu obsahu cínu v potravinách balených v plechovkách Příloha č. 41 - Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství patulinu v určitých potravinách Příloha č. 42 - Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení používané pro úřední kontrolu obsahu cínu v potravinách balených v plechovkách Příloha č. 43 - Příprava vzorků a kritéria pro metody zkoušení použité při úřední kontrole dodržování maximálních limitů patulinu v určitých potravinách Příloha č. 44 - Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství benzo[a]pyrenu v potravinách Příloha č. 45 - Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení používané pro úřední kontrolu obsahu benzo[a]pyrenu v potravinách Příloha č. 46 - Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství fusariových toxinů v potravinách Příloha č. 47 - Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení používané pro úřední kontrolu dodržování maximálních limitů fusariových toxinů v potravinách