CODEXIS® ... Částka 42 (Vydáno: 26.03.2001) 107/2001 Sb. Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb. Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
ODDÍL 1 - Základní ustanovení a hygienické požadavky na provozovny stravovacích služeb § 1 § 2 - Výklad pojmů Hygienické požadavky na umístění provozoven, jejich stavební konstrukci, uspořádání zásobování vodou, vytápění, osvětlení, odstraňování odpadních vod, větrání a vybavení § 3 - Umístění provozovny, její prostorové a dispoziční uspořádání § 4 - Zásobování vodou, odstraňování odpadních vod § 5 - Další prostorové podmínky a vybavení provozoven § 6 - Větrání Osvětlení provozovny § 7 § 8 § 9 - Vytápění § 10 - Hygienické zařízení pro spotřebitele § 11 - Hygienické zařízení pro zaměstnance § 12 - Sklady potravin a pokrmů § 13 - Úklidové komory, nádoby pro odpad a sklady odpadu § 14 - Výrobní a konzumační prostory ODDÍL 2 - Hygienické požadavky na přípravu a výrobu pokrmů, jejich rozvoz, přepravu, skladování, označování a uvádění do oběhu, stanovení kritických bodů a odběr vzorků § 15 - Zdravotní nezávadnost pokrmů § 16 - Tepelná úprava potravin § 17 - Podmínky používání vajec a vaječných hmot § 18 - Podmínky rozmrazování potravin § 19 - Pokrmy z tepelně neopracovaných mas a uzené potraviny § 20 - Studené pokrmy a cukrářské výrobky § 21 - Použití ledu a páry § 22 - Použití tuků a olejů při tepelné úpravě pokrmů § 23 - Ukončení tepelné úpravy pokrmu § 24 - Smyslové hodnocení pokrmů při výrobě a uvádění do oběhu Uvádění pokrmů do oběhu, jejich rozvoz a přeprava § 25 § 26 § 27 Hygienické požadavky na výrobu, balení, skladování a uvádění do oběhu zmrazených a zchlazených pokrmů § 28 § 29 § 30 § 31 § 32 Požadavky na přípravu, přepravu a prodej zmrzlin v provozovnách § 33 § 34 § 35 § 36 § 37 - Označování pokrmů při uvádění do oběhu Stanovení kritických bodů a odběr vzorků § 38 - Stanovení kritických bodů § 39 - Odběr vzorků ODDÍL 3 - Hygienické požadavky na umístění a vybavení jiného zařízení stravovacích služeb a doplňkový prodej § 40 § 41 § 42 § 43 § 44 § 45 - Doplňkový prodej v provozovnách a jiných zařízeních stravovacích služeb ODDÍL 4 - Požadavky na přípravu a podávání pokrmů v rámci zdravotních a sociálních služeb § 46 - Podmínky přípravy kojenecké stravy § 47 - Sběr, ošetření a podávání mateřského mléka § 48 - Podmínky podání tekuté výživy ústy a výživy aplikované gastrickou sondou ODDÍL 5 - Zásady provozní a osobní hygieny při výrobě a uvádění potravin do oběhu, ve stravovacích službách a pro ostatní činnosti epidemiologicky závažné § 49 § 50 § 51 § 52 ODDÍL 6 - Závěrečná ustanovení § 53 § 54 Příloha č. 1 - Požadavky na členění provozovny a jiných zaříz. strav. služeb Příloha č. 2 - Požadavky na mikroklimatické podmínky pracovišť Část A - Požadavky na mikroklimatické podmínky pracovišť Požadavky na přirozené větrání pracovišť provozoven s výjimkou jiných zařízení Část B - Požadavky na nucené větrání Část C - Prostorové požadavky na klimatizovaná pracoviště (pracoviště s umělým ovzduším) Příloha č. 3 - Požadavky na teploty a lhůty pro uchovávání polotovarů, rozpracovaných pokrmů a pokrmů včetně cukrářských výrobků Příloha č. 4 - Mikrobiologické požadavky na pokrmy Část 1 - Mikrobiologické požadavky na pokrmy, způsob jejich kontroly a hodnocení Část 2 - Tolerované hodnoty pro vyjmenované skupiny pokrmů a nápojů a rozsah mikrobiolog. zkoušení 1. Pokrmy určené k přímé spotřebě 2. Nápoje 3. Led (jako přídavek do nápojů nebo pro přímá styk s pokrmy) 4. Kojenecká a dětská výživa 5. Tekutá nutričně definovaná enterální výživa pro aplikaci ústy nebo gastrickou sondou Část 3 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů Příloha č. 5 - Chemické požadavky na pokrmy Příloha č. 6 - Zásady pro odběr a uchovávání vzorků pokrmů výrobcem Příloha č. 7 - Způsoby sterilizace