CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... Částka 64 (Vydáno: 15.08.1996) 222/1996 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví metody odběru vzorků, metody laboratorního zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů a způsob uchovávání vzorků podléhajících zkáze

222/1996 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví metody odběru vzorků, metody laboratorního zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů a způsob uchovávání vzorků podléhajících zkáze

Odběr vzorků krmiv, doplňkových látek a premixů § 1 § 2 § 3 § 4 § 5 § 6 Laboratorní zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů § 7 § 8 § 9 Chemické zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů § 10 § 11 § 12 § 13 Příloha č. 1 - Pomůcky a zařízení pro odběr vzorků krmiv, doplňkových látek a premixů Příloha č. 2 - Minimální počty dílčích vzorků Příloha č. 3 - Minimální hmotnost souhrnného vzorku Příloha č. 4 - Minimální počet souhrnných vzorků pro stanovení nežádoucích a zakázaných látek a produktů Příloha č. 5 - Minimální hmotnost konečného vzorku *) Příloha č. 6 - Postup odběru vzorků krmiv, doplňkových látek a premixů Příloha č. 7 - Úprava konečných vzorků krmiv, doplňkových látek a premixů k laboratornímu zkoušení 1. Obecné postupy úpravy vzorků 2. Úprava konečného vzorku předsoušením 3. Speciální postupy úpravy vzorků Příloha č. 8 - Uchovávání vzorků krmiv, doplňkových látek a premixů Příloha č. 9 - Postupy pro laboratorní zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů Seznam postupů chemického zkoušení krmiv 1. Vlhkost, těkavé látky 1.1. Stanovení obsahu vlhkosti v krmivech 1.2. Stanovení obsahu vlhkosti a těkavých látek v tucích 1.3. Stanovení obsahu vlhkosti a těkavých látek v olejnatých semenech 1.4. Stanovení obsahu vlhkosti 1.5. Stanovení obsahu vlhkost v olejích a tucích 2. Dusíkaté sloučeniny 2.1. Stanovení obsahu dusíkatých látek 2.2. Stanovení obsahu dusíkatých látek rozpustných působením roztoku pepsinu v kyselině chlorovodíkové 2.3. Stanovení obsahu bílkovin 2.4. Stanovení obsahu aminokyselin 2.5. Stanovení obsahu močoviny 2.6. Stanovení obsahu amoniaku v rybích moučkách 2.7. Stanovení obsahu těkavých dusíkatých látek 2.8. Stanovení aktivity ureázy v soji a jejích produktech 2.9. Ureázový test 2.10. Stanovení obsahu biuretu 2.11. Stanovení obsahu hydroxyanalogu methioninu 2.12. Stanovení obsahu dusíkatých látek rozpustných působením pepsinu 2.13. Stanovení aktivity pepsinu 2.14. Stanovení obsahu methioninu 2.15. Stanovení obsahu tryptofanu 3. Tuk 3.1. Stanovení obsahu tuku 3.2. Stanovení obsahu tuku v olejnatých semenech 3.3. Stanovení čísla kyselosti tuku 3.4. Stanovení obsahu lecitinu 3.5. Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích a olejích 3.6. Stanovení obsahu nezmýdelnitelných látek v tucích a olejích 3.7. Stanovení peroxidového čísla 3.8. Stanovení obsahu oleje a tuku 4. Polysacharidy 4.1. Stanovení obsahu vlákniny 5. Bezdusíkaté látky výtažkové 5.1. Stanovení obsahu škrobu 5.2. Stanovení obsahu škrobu - pankreatický postup 5.3. Stanovení obsahu cukrů 5.4. Stanovení obsahu laktosy 5.5. Stanovení obsahu bezdusíkatých látek výtažkových 5.6. Stanovení obsahu cukrů polarizací 5.7. Stanovení redukujících látek v cukru a melase 6. Popel 6.1. Stanovení obsahu popele 6.2. Stanovení obsahu popele v tucích 6.3. Stanovení obsahu nerozpustného podílu popele v kyselině chlorovodíkové 7. Makroprvky 7.1. Stanovení obsahu fosforu 7.2. Stanovení obsahu vápníku 7.3. Stanovení obsahu hořčíku 7.4. Stanovení obsahu draslíku 7.5. Stanovení obsahu sodíku 7.6. Stanovení obsahu ve vodě rozpustných chloridů 7.7. Stanovení obsahu celkových uhličitanů 7.8. Stanovení obsahu oxidů křemíku, hliníku, vápníku a hořčíku (ve vápencích) 7.9. Stanovení celkového obsahu síry 7.10. Stanovení obsahu vápníku 8. Mikroprvky 8.1. Stanovení obsahů mědi, železa, manganu a zinku 8.2. Stanovení obsahu manganu, zinku, mědi, železa, hořčíku, draslíku, sodíku a vápníku 8.3. Stanovení obsahů mědi, železa, manganu a zinku 9. Kyselost 9.1. Stanovení volné, vázané a celkové kyselosti vodního výluhu 9.2. Stanovení kyselosti vodního výluhu v mléčných krmných směsích 10. Nežádoucí látky 10.1. Stanovení obsahu kyanovodíku 10.2. Stanovení obsahu hořčičného oleje vyjádřeného jako allylisothiokyanátu 10.3. Stanovení obsahu theobrominu 10.4. Stanovení obsahu glukosinolátů v řepce 10.5. Stanovení obsahu 5-vinyl-2-thiooxazolidonu (goitrinu) 10.6. Stanovení obsahu kyseliny erukové 10.7. Stanovení obsahu olova a kadmia 10.8. Stanovení obsahu ricinových slupek 10.9. Stanovení obsahu fluoru 10.10. Stanovení obsahu reziduí organochlorových a organofosfátových pesticidů 10.11. Stanovení obsahu hexachlorbenzenu 10.12. Stanovení obsahu dusitanů 10.13. Stanovení obsahu rtuti 10.14. Stanovení obsahu aflatoxinu B1 10.15. Stanovení obsahu arsenu 10.16. Stanovení obsahu gossypolu 10.17. Stanovení obsahu theobrominu 11. Zkoušení siláží 11.1. Zkoušení jakosti siláží Příloha č. 10 - Postupy pro laboratorní zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů Seznam postupů chemického zkoušení doplňkových látek, premixů a krmných směsí s použitím premixů 1. Stimulátory růstu 1.1. Stanovení obsahu avilamycinu 1.2. Stanovení obsahu avoparcinu 1.3. Stanovení obsahu flavofosfolipolu 1.4. Stanovení obsahu olachindoxu 1.5. Stanovení obsahu monensinu 1.6. Stanovení obsahu monensinu 1.7. Stanovení obsahu salinomycinu 1.8. Stanovení obsahu salinomycinu 1.9. Stanovení obsahu tylosinu 1.10. Stanovení obsahu virginiamycinu 1.11. Stanovení obsahu zinkbacitracinu 1.12. Stanovení obsahu zinkbacitracinu 1.13. Stanovení obsahu flavofosfolipolu 1.14. Stanovení obsahu avoparcinu 1.15. Stanovení obsahu monensinu 1.16. Stanovení obsahu spiramycinu 1.17. Stanovení obsahu virginiamycinu 2. Antikokcidika 2.1. Stanovení obsahu amprolia 2.2. Stanovení obsahu amprolia 2.3. Stanovení obsahu diclazurilu 2.4. Stanovení obsahu lasalocidu 2.5. Stanovení obsahu maduramicinu 2.6. Stanovení obsahu methylbenzochátu 2.7. Stanovení obsahu narasinu 2.8. Stanovení obsahu narasinu 2.9. Stanovení obsahu nikarbazinu 2.10. Stanovení obsahu nikarbazinu 2.11. Stanovení obsahu robenidinu 2.12. Stanovení obsahu sulfaquinoxalinu 2.13. Stanovení obsahu meticlorpindolu (clopidol, coyden) 2.14. Stanovení obsahu meticlorpindolu 2.15. Stanovení obsahu kurasanu 2.16. Stanovení obsahu salinomycinu 2.17. Stanovení obsahu monenzinu 2.18.Stanovení dinitolmidu 2.19. Stanovení obsahu halofuginonu 2.20.Stanovení obsahu decoquinátu 2.21. Stanovení obsahu arprinocidu 2.22. Stanovení obsahu ethopabátu 2.23. Stanovení obsahu lasalocidu 2.24. Stanovení obsahu semduramicinu 3. Chemoterapeutika 3.1. Stanovení obsahu dimetridazolu 3.2. Stanovení obsahu dimetridazolu 4. Vitaminy 4.1. Stanovení obsahu vitaminu A a vitaminu E 4.2. Stanovení obsahu vitaminu A a vitaminu E 4.3. Stanovení obsahu vitaminu E 4.4. Stanovení obsahu vitaminu E 4.5. Stanovení obsahu vitaminu E 4.6. Stanovení obsahu cholinu 4.7. Stanovení obsahu pantothenanu vápenatého 4.8. Stanovení vitaminů B1,B2, B6 4.9. Stanovení obsahu vitaminu B2 4.10. Stanovení obsahu vitaminu B6 4.11. Stanovení obsahu vitaminu K3 4.12. Stanovení obsahu vitaminu K3 5. Mikroprvky 5.1. Stanovení obsahu mědi, železa, manganu a zinku 5.2. Stanovení kobaltu 5.3. Stanovení obsahu selenu 5.4. Stanovení obsahu jodu 6. Vehikula a pojiva 6.1. Stanovení oxidu křemičitého 6.2. Stanovení oxidu hlinitého 7. Výpočty 7.1. Vyhodnocování a výpočet výsledků stanovení doplňkových látek pro difúzní plotnové postupy 8. Antioxidanty 8.1. Stanovení obsahu ethoxyquinu 8.2. Stanovení obsahu butylhydroxytoluenu, butylhydroxyanisolu a galátů 9. Barviva 9.1. Stanovení obsahu kapsatinu 9.2. Stanovení obsahu nativních a přidaných karotenoidů 10. Konzervanty 10.1. Stanovení obsahu kyseliny mravenčí 10.2. Stanovení obsahu kysličníku siřičitého 10.3. Stanovení obsahu formaldehydu 11. Zchutňovadla 11.1. Stanovení obsahu sacharinu 12. Mikrobiotika 12.1. Stanovení počtu zárodků bakterií kmene Streptococcus 12.2. Stanovení počtu zárodků bakterií kmene Bacillus Příloha č. 11 - Laboratorní zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů Seznam postupů fyzikálního zkoušení krmiv 1. Stanovení odrolu lisovaných krmiv 2. Stanovení zrnitosti 3. Stanovení feromagnetických příměsí Příloha č. 12 - Laboratorní zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů Seznam postupu smyslového zkoušení krmiv 1. Posuzování barvy, struktury a konzistence 2. Posuzování pachu Příloha č. 13 - Laboratorní zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů Seznam postupu speciálního zkoušení krmiv 1. Mikroskopie krmiv 2. Stanovení škůdců v obilovinách, luštěninách a olejninách 3. Stanovení škůdců v krmných směsích 4. Stanovení snětivosti pšenice 5. Stanovení druhové čistoty, nečistot a škodlivých nečistot u obilovin, luštěnin a olejnin 6. Mikroskopická identifikace a určování složek živočišného původu Příloha č. 14 - Zkoušení homogenity 1. Homogenita premixů a krmiv s použitím premixů 2. Zkoušení homogenity partie 3. Stanovení celkového rozptylu 4. Stanovení rozptylu metody 5. Partie krmiva nebo premixu se považuje za homogenní pouze tehdy, když platí 6. Počet vzorkovaných obalů nebo hypotetických částí je následující Příloha č. 15 - Obecné podmínky pro použití zkušební metody 1. Pracovní postup 2. Shodnost metody 3. Správnost metody 4. Linearita metody 5. Citlivost metody 6. Mez stanovitelnosti metody 7. Selektivita metody 8. Výpočet opakovatelnosti a reprodukovatelnosti Příloha č. 16 - Způsob posouzení pracovní přesnosti míchacího zařízení Příloha č. 17 - Hodnoty reprodukovatelnosti pro metody zkoušení