CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 222/1996 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví metody odběru vzorků, metody laboratorního zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů a způsob uchovávání vzorků podléhajících zkáze Seznam postupů chemického zkoušení krmiv

Seznam postupů chemického zkoušení krmiv

222/1996 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví metody odběru vzorků, metody laboratorního zkoušení krmiv, doplňkových látek a premixů a způsob uchovávání vzorků podléhajících zkáze

Seznam postupů chemického zkoušení krmiv

Název postupu Označení postupu

------------------------------------------------------------------

1. Vlhkost, těkavé látky

1.1. Stanovení obsahu vlhkosti v krmivech A

1.2. Stanovení obsahu vlhkosti a těkavých látek

v tucích A

1.3. Stanovení obsahu vlhkosti

a těkavých látek v olejnatých semenech A

1.4. Stanovení obsahu vlhkosti B

1.5. Stanovení obsahu vlhkosti v olejích a

tucích B

2. Dusíkaté sloučeniny

2.1. Stanovení obsahu dusíkatých látek A B

2.2. Stanovení obsahu dusíkatých látek

rozpustných působením roztoku pepsinu

v kyselině chlorovodíkové A B

2.3. Stanovení obsahu bílkovin A B

2.4. Stanovení obsahu aminokyselin B

2.5. Stanovení obsahu močoviny A B

2.6. Stanovení obsahu amoniaku v rybích

moučkách A B

2.7. Stanovení obsahu těkavých dusíkatých

látek A B

2.8. Stanovení aktivity ureázy v soji

a jejích produktech A B

2.9. Ureázový test A

2.10.Stanovení obsahu biuretu A

2.11 Stanovení obsahu hydroxyanalogu methioninu A

2.12 Stanovení obsahu dusíkatých látek

rozpustných působením pepsinu B

2.13 Stanovení aktivity pepsinu B

2.14 Stanovení obsahu methioninu A

2.15 Stanovení obsahu tryptofanu A B

3. Tuk

3.1. Stanovení obsahu tuku A

3.2. Stanovení obsahu tuku v olejnatých

semenech A

3.3. Stanovení čísla kyselosti tuku A

3.4. Stanovení obsahu lecitinu A

3.5. Stanovení obsahu nerozpustných nečistot

v tucích a olejích A

3.6. Stanovení obsahu nezmýdelnitelných látek

v tucích a olejích A

3.7. Stanovení peroxidového čísla A

3.8 Stanovení obsahu oleje a tuku B

4. Polysacharidy

4.1. Stanovení obsahu vlákniny A B

5. Bezdusíkaté látky výtažkové

5.1. Stanovení obsahu škrobu A B

5.2. Stanovení obsahu škrobu - pankreatický

postup B

5.3. Stanovení obsahu cukrů A B

5.4. Stanovení obsahu laktosy A B

5.5. Stanovení obsahu bezdusíkatých látek

výtažkových výpočtem A

5.6. Stanovení obsahu cukrů polarizací A B

5.7. Stanovení obsahu redukujících látek

v cukru a melase A

6. Popel

6.1. Stanovení obsahu popele A B

6.2. Stanovení obsahu popele v tucích A

6.3. Stanovení obsahu nerozpustného podílu

popele v kyselině chlorovodíkové A B

6.4. Stanovení obsahu popele nerozpustného

v kyselině chlorovodíkové B

7. Makroprvky

7.1. Stanovení obsahu fosforu A B

7.2. Stanovení obsahu vápníku A B

7.3. Stanovení obsahu hořčíku A B

7.4. Stanovení obsahu draslíku A B

7.5. Stanovení obsahu sodíku A B

7.6. Stanovení obsahu ve vodě rozpustných

chloridů A B

7.7. Stanovení obsahu celkových uhličitanů A B

7.8. Stanovení obsahu oxidů křemíku,

hliníku, vápníku a hořčíku (ve vápencích) A

7.9. Stanovení celkového obsahu síry A B

7.10.Stanovení obsahu vápníku B

8. Mikroprvky

8.1. Stanovení obsahů mědi, železa, manganu

a zinku A

8.2. Stanovení obsahu vápníku, mědi, železa,

hořčíku, manganu, draslíku, sodíku

a zinku B

8.3 Stanovení obsahu železa, mědi,

manganu a zinku B

9. Kyselost

9.1. Stanovení volné, vázané a celkové

kyselosti vodního výluhu A

9.2. Stanovení kyselosti vodního výluhu

v mléčných krmných směsích A

10. Nežádoucí látky

10.1.Stanovení obsahu kyanovodíku B

10.2.Stanovení obsahu hořčičného oleje

vyjádřeného jako allylisothiokyanát B

10.3 Stanovní obsahu theobrominu B

10.4.Stanovení obsahu glukosinolátu v řepce A B

10.5.Stanovení obsahu 5-vinyl-2-thiooxazolidonu A B

10.6.Stanovení obsahu kyseliny erukové A

10.7.Stanovení obsahu olova a kadmia A

10.8.Stanovení obsahu ricinových slupek A B

10.9.Stanovení obsahu fluoru B

10.10.Stanovení obsahu rezidují

oraganochlorových a organofosfátových

pesticitů B

10.11.Stanovení obsahu hexachlorbenzenu B

10.12.Stanovení obsahu dusitanů B

10.13.Stanovení obsahu rtuti A

10.14.Stanovení obsahu aflatoxinu B1 B

10.15.Stanovení obsahu arsenu B

10.16.Stanovení obsahu gossypolu B

10.17.Stanovení obsahu theobrominu A

11. Zkoušení siláží

11.1.Zkoušení jakosti siláží A B

------------------------------------------------------------------