Seznam postupů chemického zkoušení krmiv
Název postupu Označení postupu
------------------------------------------------------------------
1. Vlhkost, těkavé látky
1.1. Stanovení obsahu vlhkosti v krmivech A
1.2. Stanovení obsahu vlhkosti a těkavých látek
v tucích A
1.3. Stanovení obsahu vlhkosti
a těkavých látek v olejnatých semenech A
1.4. Stanovení obsahu vlhkosti B
1.5. Stanovení obsahu vlhkosti v olejích a
tucích B
2. Dusíkaté sloučeniny
2.1. Stanovení obsahu dusíkatých látek A B
2.2. Stanovení obsahu dusíkatých látek
rozpustných působením roztoku pepsinu
v kyselině chlorovodíkové A B
2.3. Stanovení obsahu bílkovin A B
2.4. Stanovení obsahu aminokyselin B
2.5. Stanovení obsahu močoviny A B
2.6. Stanovení obsahu amoniaku v rybích
moučkách A B
2.7. Stanovení obsahu těkavých dusíkatých
látek A B
2.8. Stanovení aktivity ureázy v soji
a jejích produktech A B
2.9. Ureázový test A
2.10.Stanovení obsahu biuretu A
2.11 Stanovení obsahu hydroxyanalogu methioninu A
2.12 Stanovení obsahu dusíkatých látek
rozpustných působením pepsinu B
2.13 Stanovení aktivity pepsinu B
2.14 Stanovení obsahu methioninu A
2.15 Stanovení obsahu tryptofanu A B
3. Tuk
3.1. Stanovení obsahu tuku A
3.2. Stanovení obsahu tuku v olejnatých
semenech A
3.3. Stanovení čísla kyselosti tuku A
3.4. Stanovení obsahu lecitinu A
3.5. Stanovení obsahu nerozpustných nečistot
v tucích a olejích A
3.6. Stanovení obsahu nezmýdelnitelných látek
v tucích a olejích A
3.7. Stanovení peroxidového čísla A
3.8 Stanovení obsahu oleje a tuku B
4. Polysacharidy
4.1. Stanovení obsahu vlákniny A B
5. Bezdusíkaté látky výtažkové
5.1. Stanovení obsahu škrobu A B
5.2. Stanovení obsahu škrobu - pankreatický
postup B
5.3. Stanovení obsahu cukrů A B
5.4. Stanovení obsahu laktosy A B
5.5. Stanovení obsahu bezdusíkatých látek
výtažkových výpočtem A
5.6. Stanovení obsahu cukrů polarizací A B
5.7. Stanovení obsahu redukujících látek
v cukru a melase A
6. Popel
6.1. Stanovení obsahu popele A B
6.2. Stanovení obsahu popele v tucích A
6.3. Stanovení obsahu nerozpustného podílu
popele v kyselině chlorovodíkové A B
6.4. Stanovení obsahu popele nerozpustného
v kyselině chlorovodíkové B
7. Makroprvky
7.1. Stanovení obsahu fosforu A B
7.2. Stanovení obsahu vápníku A B
7.3. Stanovení obsahu hořčíku A B
7.4. Stanovení obsahu draslíku A B
7.5. Stanovení obsahu sodíku A B
7.6. Stanovení obsahu ve vodě rozpustných
chloridů A B
7.7. Stanovení obsahu celkových uhličitanů A B
7.8. Stanovení obsahu oxidů křemíku,
hliníku, vápníku a hořčíku (ve vápencích) A
7.9. Stanovení celkového obsahu síry A B
7.10.Stanovení obsahu vápníku B
8. Mikroprvky
8.1. Stanovení obsahů mědi, železa, manganu
a zinku A
8.2. Stanovení obsahu vápníku, mědi, železa,
hořčíku, manganu, draslíku, sodíku
a zinku B
8.3 Stanovení obsahu železa, mědi,
manganu a zinku B
9. Kyselost
9.1. Stanovení volné, vázané a celkové
kyselosti vodního výluhu A
9.2. Stanovení kyselosti vodního výluhu
v mléčných krmných směsích A
10. Nežádoucí látky
10.1.Stanovení obsahu kyanovodíku B
10.2.Stanovení obsahu hořčičného oleje
vyjádřeného jako allylisothiokyanát B
10.3 Stanovní obsahu theobrominu B
10.4.Stanovení obsahu glukosinolátu v řepce A B
10.5.Stanovení obsahu 5-vinyl-2-thiooxazolidonu A B
10.6.Stanovení obsahu kyseliny erukové A
10.7.Stanovení obsahu olova a kadmia A
10.8.Stanovení obsahu ricinových slupek A B
10.9.Stanovení obsahu fluoru B
10.10.Stanovení obsahu rezidují
oraganochlorových a organofosfátových
pesticitů B
10.11.Stanovení obsahu hexachlorbenzenu B
10.12.Stanovení obsahu dusitanů B
10.13.Stanovení obsahu rtuti A
10.14.Stanovení obsahu aflatoxinu B1 B
10.15.Stanovení obsahu arsenu B
10.16.Stanovení obsahu gossypolu B
10.17.Stanovení obsahu theobrominu A
11. Zkoušení siláží
11.1.Zkoušení jakosti siláží A B
------------------------------------------------------------------