CODEXIS® ... Částka 98 (Vydáno: 12.12.1997) 297/1997 Sb. Vyhláška o podmínkách ozařování potravin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu značení
297/1997 Sb. Vyhláška o podmínkách ozařování potravin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu značení
Úvodní ustanovení § 1 § 2 § 3 - Podmínky ozáření potravin ultrafialovými paprsky § 4 - Podmínky ozáření potravin a potravinových surovin ionizujícím zářením § 5 § 6 - Způsob značení ozářených potravin § 7 - Závěrečné ustanovení Příloha č. 1 - Druhy, skupiny a podskupiny potravin a potraviny, které je 1. Cibulová zelenina, kořenová zelenina, brambory a výrobky z nich 2. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina (jiné než pod 1.) 3. Mlýnské a obilné výrobky, suché skořápkové plody, olejnatá semena, 4. Ryby, mořští živočichové a mražená žabí stehýnka 5. Drůbeží maso a maso 6. Sušená zelenina, koření a bylinné čaje 7. Sušené ryby a sušené maso Příloha č. 2 - Grafický symbol pro značení potravin ozářených ionizujícím