CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 282/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních Příloha - Požadavky na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních

Příloha - Požadavky na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních

282/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních

Příloha

Požadavky na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních

+------------------------------------------------------------+---------------------------------------+

| | Nejvyšší přípustná hodnota |

| | (g/100 g nebo g/100 ml) |

| Kategorie potravin +------------+-----------+--------------+

| | sůl 9) | tuky | cukry 10) |

+------------------------------------------------------------+------------+-----------+--------------+

| zpracované ovoce a zelenina za předpokladu minimálního | 0,5 | | bez |

| obsahu 50 g ovoce nebo zeleniny ve 100 g, případně 100 ml | | | přídavku |

| hotového výrobku | | | cukru 11) |

+------------------------------------------------------------+------------+-----------+--------------+

| suché skořápkové plody 12), olejnatá semena 13), | bez | | bez |

| luštěniny 13) a výrobky z nich | přídavku | | přídavku |

| | sodíku / | | cukru 11) |

| | soli 11) | | |

+------------------------------------------------------------+------------+-----------+--------------+

| masné výrobky a výrobky z vajec 14) za předpokladu | 2,1 | 15,0 | |

| minimálního obsahu 10 % hmot. čisté svalové bílkoviny | | | |

| v hotovém masném výrobku nebo 50 g vajec ve 100 g | | | |

| hotového výrobku z vajec | | | |

+------------------------------------------------------------+------------+-----------+--------------+

| výrobky z produktů rybolovu a akvakultury 15) za | 2,1 | 30,0 | |

| předpokladu minimálního obsahu 50 g masa z nich ve | | | |

| 100 g hotového výrobku | | | |

+-------------------------+----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| ochucené a | mléko | 0,5 | 5,0 | 11,0 |

| neochucené mléčné | | | | |

| výrobky 16) +----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| | kysané nebo zakysané mléčné | 0,5 | 5,0 | 11,0 |

| | výrobky | | | |

| +----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| | tvarohy | 0,5 | 10,0 | 11,0 |

| +----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| | sýry | 2,5 | 30,0 | |

+-------------------------+----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| pekařské výrobky 17) | chléb | 1,8 | 10,0 | 5,0 |

| +----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| | běžné pečivo | 2,0 | 8,2 | 5,0 |

| +----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| | jemné pečivo | 1,3 | 15,0 | 20,0 |

+-------------------------+----------------------------------+------------+-----------+--------------+

| nealkoholické nápoje 18) | | | 5,0 |

+------------------------------------------------------------+------------+-----------+--------------+

| balené i nebalené obložené pekařské výrobky | 2,5 | 20,0 | 10,0 |

+------------------------------------------------------------+------------+-----------+--------------+

| ostatní potraviny | 1,0 | 5,0 19) | 10,0 |

+------------------------------------------------------------+------------+-----------+--------------+

Použití majonéz 20), dresinků 21), hořčice 21), kečupu 12), olejů a tuků 22) při přípravě balených i nebalených obložených pekařských výrobků se připouští. Nepřipouští se nabízení majonéz 20), dresinků 21), hořčice 21), kečupu 12), olejů a tuků 22) pro účel dochucení zakoupených výrobků samotným spotřebitelem v místě prodeje.

------------------------------------------------------------------

9) Bod 11 přílohy I nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011.

10) Bod 8 přílohy I nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011.

11) Příloha nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin.

Nařízení Rady (EHS) č. 2136/89 ze dne 21. června 1989 o stanovení společných obchodních norem pro konzervované sardinky a obchodních názvů pro konzervované sardinky a výrobky typu sardinek, v platném znění.

12) Vyhláška č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování, ve znění pozdějších předpisů.

13) Vyhláška č. 329/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), b), e), f), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro škrob a výrobky ze škrobu, luštěniny a olejnatá semena, ve znění pozdějších předpisů.

14) Nařízení Komise (ES) č. 589/2008 ze dne 23. června 2008, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1234/2007, pokud jde o obchodní normy pro vejce.

15) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1379/2013 ze dne 11. prosince 2013 o společné organizaci trhů s produkty rybolovu a akvakultury a o změně nařízení Rady (ES) č. 1184/2006 a (ES) č. 1224/2009 a o zrušení nařízení Rady (ES) č. 104/2000, v platném znění.

Nařízení Rady (EHS) č. 1536/92 ze dne 9. června 1992, kterým se stanoví společné obchodní normy pro konzervované pravé a nepravé tuňáky.

Nařízení Rady (EHS) č. 2136/89 ze dne 21. června 1989 o stanovení společných obchodních norem pro konzervované sardinky a obchodních názvů pro konzervované sardinky a výrobky typu sardinek, v platném znění.

16) Příloha VII Část III nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 ze dne 17. prosince 2013, kterým se stanoví společná organizace trhů se zemědělskými produkty a zrušují nařízení Rady (EHS) č. 922/72, (EHS) č. 234/79, (ES) č. 1037/2001 a (ES) č. 1234/2007.

Vyhláška č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje.

17) Vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, ve znění pozdějších předpisů.

18) Vyhláška č. 335/1997 Sb.

Vyhláška č. 275/2004 Sb., o požadavcích na jakost a zdravotní nezávadnost balených vod a o způsobu jejich úpravy, ve znění vyhlášky č. 404/2006 Sb.

19) Bod 3 přílohy I nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011.

20) Vyhláška č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich.

21) Vyhláška č. 398/2016 Sb., o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici.

22) Dodatek II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1308/2013.

****************************************************************