CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Tabulka 15 - Kasein potravinářský

Tabulka 15 - Kasein potravinářský

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Tabulka 15 - Kasein potravinářský

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| | Kaseináty |

| | (v % hmot.) |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Obsah vlhkosti | méně než 8,0 včetně |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Obsah kaseinu přepočteného na suchý extrakt | více než 88,0 včetně |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Obsah tuku přepočteného na suchý extrakt | méně než 2,0 včetně |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Obsah bezvodé laktózy | méně než 1,0 včetně |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Hodnota pH | 6,0 až 8,0 |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Obsah sedimentu (připálené částice) | méně než 22,5 mg v 25 g včetně |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Přítomnost látek cizího původu | nepřítomny ve 25 g |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Vůně | velmi slabá cizí vůně nebo zápach |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Barva | bílá až krémově bílá |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Vzhled | připouští se přítomnost hrudek, které |

| | lze rozmělnit mírným tlakem |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

| Rozpustnost | téměř zcela rozpustný v destilované |

| | vodě, s výjimkou kaseinátu vápenatého |

+---------------------------------------------+---------------------------------------+

------------------------------------------------------------------