Tabulka 15 - Kasein potravinářský
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| | Kaseináty |
| | (v % hmot.) |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Obsah vlhkosti | méně než 8,0 včetně |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Obsah kaseinu přepočteného na suchý extrakt | více než 88,0 včetně |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Obsah tuku přepočteného na suchý extrakt | méně než 2,0 včetně |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Obsah bezvodé laktózy | méně než 1,0 včetně |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Hodnota pH | 6,0 až 8,0 |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Obsah sedimentu (připálené částice) | méně než 22,5 mg v 25 g včetně |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Přítomnost látek cizího původu | nepřítomny ve 25 g |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Vůně | velmi slabá cizí vůně nebo zápach |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Barva | bílá až krémově bílá |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Vzhled | připouští se přítomnost hrudek, které |
| | lze rozmělnit mírným tlakem |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
| Rozpustnost | téměř zcela rozpustný v destilované |
| | vodě, s výjimkou kaseinátu vápenatého |
+---------------------------------------------+---------------------------------------+
------------------------------------------------------------------