Tabulka 14 - Kasein potravinářský
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| | Sladký | Kyselý |
| | (v % hmot.) | (v % hmot.) |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Obsah vlhkosti | méně než 10,0 včetně | méně než 10,0 včetně |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Obsah bílkoviny v sušině | více než 84,0 včetně | více než 90,0 včetně |
| z toho obsah kaseinu | více než 95,0 včetně | více než 95,0 včetně |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Obsah tuku v sušině | méně než 2,0 včetně | méně než 2,25 včetně |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Obsah bezvodé laktózy | méně než 1,0 včetně | méně než 1,0 včetně |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Titrační kyselost | | méně než 0,27 ml 1N |
| | | roztoku NaOH na 1 g včetně |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Obsah popela | více než 7,5 včetně | méně než 2,5 včetně |
| (včetně P O ) | | |
| 2 5 | | |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Obsah sedimentu | méně než 22,5 mg | méně než 22,5 mg |
| (připálené částice) | v 25 g včetně | v 25 g včetně |
+----------------------------+-----------------------------+-----------------------------+
| Přítomnost látek cizího | nepřítomny ve 25 g |
| původu | |
+----------------------------+-----------------------------------------------------------+
| Vůně | bez cizích pachů |
+----------------------------+-----------------------------------------------------------+
| Barva | bílá až krémově bílá |
+----------------------------+-----------------------------------------------------------+
| Vzhled | připouští se hrudky, které lze rozmělnit mírným tlakem |
+----------------------------+-----------------------------------------------------------+