CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Tabulka 13 - Obecný přehled složek jiných než sýry pro výrobu tavených sýrů a tavených sýrových výrobků

Tabulka 13 - Obecný přehled složek jiných než sýry pro výrobu tavených sýrů a tavených sýrových výrobků

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Tabulka 13 - Obecný přehled složek jiných než sýry pro výrobu tavených sýrů a tavených sýrových výrobků

+----------------------+----------------------------------------------------+-------------------+

| Složka jiná než sýr | Tavený sýr a tavený roztíratelný sýr | Tavený sýrový |

| +-------------------------+--------------------------+ výrobek |

| | druhově pojmenovaný | druhově nepojmenovaný | |

+----------------------+-------------------------+--------------------------+-------------------+

| Máslo, máselný tuk, | pouze pro standardizaci | ano | ano |

| smetana, máselný | obsahu tuku | | |

| koncentrát | | | |

+----------------------+-------------------------+--------------------------+-------------------+

| Ostatní mléčné | ne | ano | ano |

| složky | | obsah nejvýše | 51 % hmot. sušiny |

| | | 5 % hmot. laktózy | pochází ze sýra |

| | | ve finálním taveném sýru | |

+----------------------+-------------------------+--------------------------+-------------------+

| Jedlá sůl | ano | ano | ano |

+----------------------+-------------------------+--------------------------+-------------------+

| Bakteriální kultury | ano | ano | ano |

+----------------------+-------------------------+--------------------------+-------------------+

| Enzymy *) | ano | ano | ano |

+----------------------+-------------------------+--------------------------+-------------------+

| Cukry (sacharidy se | ne | ne | ano |

| sladícím účinkem) | | | |

+----------------------+-------------------------+--------------------------+-------------------+

| Koření a sezónní | podle druhu výrobku a v množství, které postačuje, aby dodalo |

| zelenina | konečnému výrobku charakteristickou chuť |

+----------------------+----------------------------------------------------+-------------------+

| Ostatní zdravotně | ano | ano |

| nezávadné potraviny | v množství nepřekračujícím jednu šestinu celkové | |

| | obsahu sušiny konečného výrobku a za předpokladu, | |

| | že mají dodávat pouze charakteristickou chuť a že | |

| | se nejedná o cukry | |

+----------------------+----------------------------------------------------+-------------------+

*) zdravotně nezávadné se specifickými účinky