CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Tabulka 12 - Klasifikace přírodního sýra podle zrání

Tabulka 12 - Klasifikace přírodního sýra podle zrání

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Tabulka 12 - Klasifikace přírodního sýra podle zrání

+---------------+------------------------------------------------+

| Sýr | Charakteristika |

+---------------+------------------------------------------------+

| Sýr nezrající | čerstvý |

| | termizovaný |

+---------------+------------------------------------------------+

| Sýr zrající | na povrchu |

| | s mazem na povrchu |

| | v celé hmotě |

| z toho | |

| Plísňový sýr | s tvorbou charakteristické plísně na povrchu |

| | s tvorbou charakteristické plísně uvnitř hmoty |

| | dvouplísňový |

+---------------+------------------------------------------------+