CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Tabulka 10 - Klasifikace přírodních sýrů podle obsahu tuku v sušině

Tabulka 10 - Klasifikace přírodních sýrů podle obsahu tuku v sušině

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Tabulka 10 - Klasifikace přírodních sýrů podle obsahu tuku v sušině

+-------------+----------------------+

| Sýr | Tuk v sušině *) |

| | (v % hmot.) |

+-------------+----------------------+

| Vysokotučný | více než 60,0 včetně |

| Plnotučný | více než 45,0 včetně |

| Polotučný | více než 25,0 včetně |

| Nízkotučný | více než 10,0 včetně |

| Odtučněný | méně než 10,0 |

+-------------+----------------------+

*) Obsah tuku v sušině v procentech hmotnostních se stanoví podle následujícího vzorce:

g tuku

% hmot. tuku v sušině = ------------- x 100

100 - g vody