CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Tabulka 9 - Klasifikace přírodních sýrů podle konzistence ve vztahu k obsahu vody v tukuprosté hmotě sýra

Tabulka 9 - Klasifikace přírodních sýrů podle konzistence ve vztahu k obsahu vody v tukuprosté hmotě sýra

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Tabulka 9 - Klasifikace přírodních sýrů podle konzistence ve vztahu k obsahu vody v tukuprosté hmotě sýra

+-------------+----------------------+

| Sýr | % VVTPH *) |

+-------------+----------------------+

| Extra tvrdý | méně než 47,0 včetně |

| Tvrdý | 47,0 až 54,9 |

| Polotvrdý | 55,0 až 61,9 |

| Poloměkký | 62,0 až 68,0 včetně |

| Měkký | více než 68,0 |

+-------------+----------------------+

*) VVTPH = voda v tukuprosté hmotě sýra, která se stanoví podle následujícího vzorce:

g vody

% VVTPH = ------------- x 100

100 - g tuku