CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 69/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

69/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Příloha č. 8

Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

+------------+---------+------------+--------------------------------+-----------------------------------------+

| Skupina | Výrobek | Třída | Charakteristika jakosti | Smyslové požadavky |

+------------+---------+------------+--------------------------------+-----------------------------------------+

| tepelně | Šunka | nejvyšší | obsah čistých svalových | a) konzistence - v uceleném kusu |

| opracovaný | | jakosti | bílkovin - nejméně | pevná, soudržná; plátky se nesmějí |

| výrobek | | | 16,0 % hmotnostních | oddělovat na jednotlivé svaly; |

| | | | | u sterilovaného výrobku v konzervě |

| | | | celosvalový výrobek | je povoleno proměnlivé množství |

| | | | | volného aspiku |

| | | | použití barviv, vlákniny, | b) vzhled v nákroji- výrobek na řezu |

| | | | škrobu (včetně škrobu | barvy odpovídající druhu použitého |

| | | | modifikovaného fyzikálně či | masa, jednotlivé svaly patrny a |

| | | | enzymy), rostlinných a | spojeny drobně rozpracovanou |

| | | | jiných živočišných bílkovin | svalovinou; ojedinělá menší ložiska |

| | | | a dalších látek, které zvyšují | tuku na řezu přípustná, rovněž |

| | | | obsah bílkovin ve výrobku, | přípustné menší dutinky, vyplněné |

| | | | se nepřipouští | např. aspikem |

| | | | | c) vůně a chuť - typická pro šunku, |

| | | | | přiměřeně slaná, lahodná, výrobek na |

| | | | | skusu v tenkých plátcích křehký |

+------------+---------+------------+--------------------------------+ |

| | | výběrová | obsah čistých svalových | |

| | | | bílkovin - nejméně | |

| | | | 13,0 % hmotnostních | |

| | | | | |

| | | | celosvalový výrobek | |

| | | | | |

| | | | použití barviv, vlákniny | |

| | | | (s výjimkou přírodních | |

| | | | zahušťovadel karagenanu a gumy | |

| | | | euchemy), škroby (včetně | |

| | | | škrobu modifikovaného | |

| | | | fyzikálně či enzymy), | |

| | | | rostlinných a jiných | |

| | | | živočišných bílkovin a dalších | |

| | | | látek, které zvyšují obsah | |

| | | | bílkovin ve výrobku, | |

| | | | se nepřipouští | |

+------------+---------+------------+--------------------------------+ |

| | | standardní | obsah čistých svalových | |

| | | | bílkovin - nejméně | |

| | | | 10,0 % hmotnostních | |

+------------+---------+------------+--------------------------------+-----------------------------------------+

------------------------------------------------------------------