CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 397/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

397/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č. 4

Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Druh | Skupina | Podskupina |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Mléko | tekuté | kategorie konzumního |

| | | mléka podle bodu 1 |

| | | odst. III část IV |

| | | přílohy VII nařízení |

| | | Evropského parlamentu |

| | | a Rady (EU) č. 1308/2013 |

| +------------------------+----------------------------+

| | zahuštěné | Odtučněné nebo odstředěné, |

| | | slazené nebo neslazené |

| | | částečně odtučněné nebo |

| | | částečně odstředěné nebo |

| | | polotučné, slazené nebo |

| | | neslazené |

| | | plnotučné, |

| | | slazené nebo neslazené |

| +------------------------+----------------------------+

| | sušené | odtučněné nebo odstředěné |

| | | částečně odtučněné nebo |

| | | částečně odstředěné nebo |

| | | polotučné |

| | | plnotučné |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Smetana | tekutá | ke šlehání |

| | | vysokotučná |

| +------------------------+----------------------------+

| | zahuštěná | |

| +------------------------+----------------------------+

| | sušená | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Kysaný nebo zakysaný | jogurt | |

| mléčný výrobek | jogurt smetanový | |

| | jogurt bílý | |

| | jogurt bílý smetanový | |

| +------------------------+----------------------------+

| | | |

| +------------------------+----------------------------+

| | jogurtové mléko | |

| +------------------------+----------------------------+

| | acidofilní mléko | |

| +------------------------+----------------------------+

| | kefír | |

| +------------------------+----------------------------+

| | kefírové mléko | |

| +------------------------+----------------------------+

| | kysané mléko nebo | |

| | smetanový zákys | |

| +------------------------+----------------------------+

| | kysaná nebo | |

| | zakysaná smetana | |

| +------------------------+----------------------------+

| | kysané podmáslí | |

| +------------------------+----------------------------+

| | kysaný mléčný výrobek | |

| | s bifido kulturou | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Mléčný výrobek | | |

| tepelně ošetřený | | |

| po kysacím procesu | | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Mléčný výrobek | | |

| obohacený přídavkem | | |

| mléčné kultury | | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Máslo mlékárenské | máselný tuk nebo | |

| a koncentráty | mléčný tuk bezvodý | |

| mléčného tuku +------------------------+----------------------------+

| | máselný koncentrát | |

| +------------------------+----------------------------+

| | čerstvé máslo | |

| +------------------------+----------------------------+

| | máslo | |

| +------------------------+----------------------------+

| | máslo stolní | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Tvaroh | měkký nebo odtučněný | termizovaný |

| | nízkotučný nebo jemný | |

| | polotučný | |

| | tučný | |

| +------------------------+----------------------------+

| | tvrdý | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Sýr | přírodní | čerstvý |

| | +----------------------------+

| | | zrající |

| | | zrající pod mazem |

| | | zrající v celé hmotě |

| | | s plísní na povrchu |

| | | s plísní uvnitř hmoty |

| | | dvouplísňový |

| | | v solném nálevu, bílý |

| | | pařený |

| | +----------------------------+

| | | extra tvrdý (ke strouhání) |

| | | tvrdý |

| | | polotvrdý |

| | | poloměkký |

| | | měkký |

| +------------------------+----------------------------+

| | tavený | roztíratelný |

| | | s lomem |

| +------------------------+----------------------------+

| | tavený sýrový výrobek | |

| +------------------------+----------------------------+

| | tavený mléčný výrobek | |

| +------------------------+----------------------------+

| | syrovátkový | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Bílkovinný mléčný | potravinářský kasein | kyselý |

| výrobek | | sladký |

| +------------------------+----------------------------+

| | potravinářský kaseinát | |

| +------------------------+----------------------------+

| | mléčná bílkovina | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

| Mléčný výrobek | | |

| ostatní | | |

+----------------------+------------------------+----------------------------+

------------------------------------------------------------------