Příloha č. 3
Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát
Potravinářský kaseinát
+----------------------------+----------------------------------------------+
| | Kaseináty (v % hmot.) |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Obsah vlhkosti | méně než 8,0 včetně |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Obsah kaseinu přepočteného | více než 88,0 včetně |
| na suchý extrakt | |
| z toho obsah kaseinu | více než 95,0 včetně |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Obsah mléčného tuku | méně než 2,0 včetně |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Obsah bezvodé laktózy | méně než 1,0 včetně |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Hodnota pH | 6,0 až 8,0 |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Obsah sedimentu | méně než 22,5 mg v 25 g |
| (připálené částice) | |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Přítomnost látek cizího | nepřítomny ve 25 g |
| původu | |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Maximální obsah olova | 0,75 mg/kg |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Vůně | velmi slabá cizí vůně nebo zápach |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Barva | bílá až krémově bílá |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Vzhled | připouští se přítomnost hrudek, které lze |
| | rozmělnit mírným tlakem |
+----------------------------+----------------------------------------------+
| Rozpustnost | téměř zcela rozpustný v destilované vodě, |
| | s výjimkou kaseinátu vápenatého |
+----------------------------+----------------------------------------------+
------------------------------------------------------------------