CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 397/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

397/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č. 3

Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Potravinářský kaseinát

+----------------------------+----------------------------------------------+

| | Kaseináty (v % hmot.) |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Obsah vlhkosti | méně než 8,0 včetně |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Obsah kaseinu přepočteného | více než 88,0 včetně |

| na suchý extrakt | |

| z toho obsah kaseinu | více než 95,0 včetně |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Obsah mléčného tuku | méně než 2,0 včetně |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Obsah bezvodé laktózy | méně než 1,0 včetně |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Hodnota pH | 6,0 až 8,0 |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Obsah sedimentu | méně než 22,5 mg v 25 g |

| (připálené částice) | |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Přítomnost látek cizího | nepřítomny ve 25 g |

| původu | |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Maximální obsah olova | 0,75 mg/kg |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Vůně | velmi slabá cizí vůně nebo zápach |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Barva | bílá až krémově bílá |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Vzhled | připouští se přítomnost hrudek, které lze |

| | rozmělnit mírným tlakem |

+----------------------------+----------------------------------------------+

| Rozpustnost | téměř zcela rozpustný v destilované vodě, |

| | s výjimkou kaseinátu vápenatého |

+----------------------------+----------------------------------------------+

------------------------------------------------------------------