Tabulka 6 Rajčatové výrobky zahuštěné
+---------------+-------------------------------+----------------+-------------------+
| Výrobek | Vzhled a konzistence | Barva | Vůně a chuť |
+---------------+-------------------------------+----------------+-------------------+
| Kečupy | řídce kašovitá až kašovitá, | světle | přirozená, |
| všeobecně | homogenní, jemná, případně | červená, | výrazná po |
| | s hrubšími částicemi přísad | červená až | rajčatech |
| | (zeleniny), bez zbytků | hnědočervená | a použitých |
| | slupek, semen a jiných částí | barva | surovinách, |
| | rajčat, bez černých částic | přítomných | harmonická, |
| | s výjimkou tmavých částic | částic | mírně slaná, |
| | pocházejících z koření | změněná vlivem | nasládlá, |
| | | použité | nakyslá, |
| | | technologie | ostrá |
| | | | u výrobků |
| | | | označených jako |
| | | | "ostrý" a |
| | | | "velmi ostrý", |
| | | | bez cizích |
| | | | příchutí a pachů |
+---------------+-------------------------------+----------------+-------------------+
| Rajčatová | kašovitá, homogenní, jemná, | světle | výrazná po |
| pyré a | případně s hrubšími částicemi | červená, | rajčatech a |
| zahuštěné | přísad (zeleniny) bez zbytků | cihlově | použitých |
| rajčatové | slupek, semen a jiných částí | červená až | přísadách, |
| protlaky | rajčat, bez černých částic | nahnědlá | harmonicky |
| | s výjimkou tmavých částic | | nasládlá, |
| | pocházejících z koření | | nakyslá, mírně |
| | | | slaná až slaná |
| | | | bez cizích |
| | | | příchutí |
| | | | a pachů *) |
+---------------+-------------------------------+----------------+-------------------+
Pozn.: *) Znak se hodnotí při zředění výrobku vodou na 8,0 % refraktometrické sušiny.