CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 332/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich Tabulka 4 Sterilovaný hrášek

Tabulka 4 Sterilovaný hrášek

332/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

Tabulka 4 Sterilovaný hrášek

+---------------+-------------------------------+----------------+-------------------+

| Výrobek | Konzistence a vzhled | Barva | Chuť a vůně |

+---------------+-------------------------------+----------------+-------------------+

| Sterilovaný | zrna v mléčné zralosti, | přirozená, | přirozená, |

| hrášek | velikostně vyrovnaná, | odpovídající | odpovídající |

| | u hrášku tříděného musí | zpracovanému | zpracovanému |

| | být nejméně 80 % | druhu hrášku | druhu hrášku |

| | hmotnostních deklarované | a způsobu | a způsobu |

| | velikosti nebo menší, bez | zpracování, | zpracování, |

| | stop červivosti a napadení | bez černých | bez cizích |

| | chorobami, s neodloučenou | a tmavých | příchutí |

| | slupkou, bez cizích | skvrn | a vůní |

| | příměsí rostlinného původu, | | |

| | bez mechanických příměsí | | |

| | anorganického původu, | | |

| | konzistence měkká až křehká, | | |

| | v obalu konzistence | | |

| | vyrovnaná, | | |

| | nálev mírně zakalený | | |

| | s případným sedimentem | | |

| | vyloučených škrobů | | |

| | a bílkovin | | |

+---------------+-------------------------------+----------------+-------------------+

Poznámka: Povolené smyslové odchylky u sterilovaného hrášku v hmotnostních %

1) 2 % odlišně zbarvených (světlých) zrn

2) 5 % poškozených, mírně skvrnitých zrn

3) 1 % tvrdých, svraštělých, silně skvrnitých, odbarvených, červivých zrn

4) 12 % úlomků, zlomků dřeně a volných slupek, drtě

5) 0,5 % (ale ne více než 12 cm2 plochy) cizího rostlinného materiálu.