Tabulka 2 Sterilované okurky
+-------------+---------------------------------+-----------------+------------------+
| Výrobek | Konzistence a vzhled | Barva | Chuť a vůně |
+-------------+---------------------------------+-----------------+------------------+
| Okurky | viz všeobecné požadavky výše, | viz | viz |
| | okurky bez dutin, bez zvadlých | všeobecné | všeobecné |
| | a svraštělých částí, nejméně | požadavky | požadavky |
| | 80 % okurek v obalu musí mít | výše | výše |
| | deklarovanou délku nebo kratší | | |
| | délku, průměr nejdelší okurky | | |
| | nesmí překročit průměr okurky | | |
| | nejmenší o více jak 50 %, | | |
| | u okurkových řezů příčných | | |
| | nejméně 80 % hmotnostních musí | | |
| | být stejné velikosti, průměr | | |
| | řezu dané velikosti nesmí | | |
| | překročit průměr řezu | | |
| | nejmenšího o více jak 50 %, | | |
| | konzistence pevná, křehká, | | |
| | křupavá, u řezů nálev | | |
| | s vypadlými semeny nejvýše | | |
| | z 5 % kusů obsahu obalu | | |
+-------------+---------------------------------+-----------------+------------------+