CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 332/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich Tabulka 1 Sterilovaná zelenina všeobecně

Tabulka 1 Sterilovaná zelenina všeobecně

332/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

Tabulka 1 Sterilovaná zelenina všeobecně

+---------------+--------------------------------+----------------+------------------+

| Výrobek | Konzistence a vzhled | Barva | Chuť a vůně |

+---------------+--------------------------------+----------------+------------------+

| Sterilovaná | zelenina zdrava, s vegetačními | přirozená, | přirozená, |

| zelenina | změnami a mechanickým | vyrovnaná, | odpovídající |

| celá | poškozením nejvýše u 20 % | odpovídající | použitým |

| všeobecně | kusů, velikostně vyrovnaná, | zpracované | druhům |

| | s tvarovými a velikostními | zelenině | zeleniny |

| | odchylkami nejvýše 20 % kusů, | a použitému | a způsobu |

| | očištěná, konzistence měkká až | způsobu | zpracování, |

| | polotuhá, odpovídající | zpracování, | bez cizích |

| | zpracované zelenině, | bez černých | příchutí |

| | nerozpadavá, bez semen | a tmavých | a pachů, |

| | a jejich částí, bez | skvrn | přípustná je |

| | zdřevnatělých a tuhých částí, | | převládající |

| | bez cizích příměsí | | chuť a vůně |

| | rostlinného původu vyjma | | jedné ze |

| | koření, zbytků, slupek, jde-li | | složek |

| | o zeleninu loupanou, nálev | | |

| | čirý, opalizující až mírně | | |

| | zakalený s uvolněnými | | |

| | částicemi dužiny | | |

+---------------+--------------------------------+----------------+------------------+

| Sterilovaná | zelenina zdravá, mechanicky | přirozená, | přirozená, |

| zelenina | nepoškozená, s vegetačními | odpovídající | odpovídající |

| dělená a | změnami a mechanickým | způsobu | použitému |

| směsi | poškozením nejvýše u 20 % | zpracování, u | způsobu |

| všeobecně | obsahu obalu, tvar řezů | sterilovaného | zpracování, |

| | pravidelný, velikostně | zelí barva | bez cizích |

| | vyrovnaný. řezy neroztřepené, | bílá až mírně | příchutí |

| | drť nejvýše 5 % hmotnostních, | narůžovělá | a pachů, |

| | u řezů okurek uvolněná semena | nebo našedlá, | u sterilované |

| | nejsou na závadu, u feferonů | u sterilované | papriky |

| | ve směsi výskyt zbytků stopek | papriky jedné | chuť až mírně |

| | do 1,5 cm nejvýše 5 %, | barvy výskyt | palčivá, |

| | u sterilovaného zelí řezy | jinak | u feferonů |

| | o síle do 5 mm, bez řezů | vybarvených | palčivá, |

| | košťálů a řezů širších | částí nejvýše | přípustná je |

| | a vrcholových listů, | 5 %, | převládající |

| | u sterilované papriky | u sterilované | chuť a vůně |

| | s výskytem semen | papriky | jedné ze složek |

| | a nerovnoměrných řezů nejvýše | různobarevné | |

| | 2 %, hrášek s neodloučenou | nejméně | |

| | slupkou, řezy kopru nejvýše | 50 % řezů | |

| | 1 cm dlouhé, bez semen | papriky | |

| | a cizích příměsí, u směsí | červené, | |

| | jednotlivé složky buď | u hrášku | |

| | promíchané nebo vrstvené nebo | a fazolek | |

| | skládané, ve směsích | jednotná | |

| | kombinace řezů zeleniny | | |

| | a zeleniny nedělené, | | |

| | konzistence vyrovnaná, | | |

| | odpovídající způsobu | | |

| | zpracování, nálev čirý až | | |

| | mírně opalizující nebo mírně | | |

| | zakalený nebo mírně zakalený | | |

| | použitým protlakem | | |

+---------------+--------------------------------+----------------+------------------+