§ 20
Provozy, v nichž se vyrábějí masné výrobky
(1) Provozy, v nichž se vyrábějí masné výrobky, musí mít podle povahy výroby a druhu výrobků
a) oddělené chladírny pro příjem a uchovávání surovin, pro solení a nakládání masa, pro polotovary a hotové výrobky,
b) bourárnu,
c) oddělené prostory pro
1. přípravu surovin, mělnění, míchání a narážení,
2. uzení a ováření,
3. vařenou výrobu,
4. výrobu a ošetření konzerv včetně zařízení na hygienickou přepravu obalů, jejich čištění před naplněním i po hermetickém uzavření, pro chlazení a osušení po autoklávování,
5. balení a expedici,
6. výrobu, sušení a zrání syrových, tepelně neopracovaných výrobků, určených k přímé spotřebě,
7. výrobu polotovarů a hotových jídel,
8. krájení, porcování a balíčkování masných výrobků,
9. balíčkování masa,
10. praní, máčení a další úpravu přírodních střev,
11. tavení (škvaření) tuků,
12. skladování obalových materiálů.
(2) Se souhlasem okresní veterinární správy lze
a) některé činnosti, pro něž se jinak vyžadují oddělené prostory, provádět v témž prostoru,
b) v provozu zpracovávat vedle masa jatečných zvířat také maso jiných zvířat.