Příloha č. 10
Lhůty pro sdělení výsledku rozborů u nebaleného vína
+--------------------------------------------+------------+
| Rozbor | Lhůta |
+--------------------------------------------+------------+
| celkový rozbor | 16 dnů |
| (těkavé kyseliny, skutečný alkohol, | |
| volný a celkový oxid siřičitý, obsah | |
| cukru vyjádřený jako fruktóza a glukóza, | |
| bezcukerný extrakt, celkový suchý extrakt, | |
| hustota, celková kyselost) | |
+--------------------------------------------+------------+
| syntetická barviva | 16 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| maltóza, sacharóza | 22 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| měď | 16 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| kyselina citrónová, konzervační látky | 17 dnů |
| (kyselina sorbová, kyselina benzoová) | |
+--------------------------------------------+------------+
| syntetický glycerol, syntetická aromata | 17 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| náhradní sladidla | 17 dnů |
| (acesulfám-K, aspartam, sacharin) | |
+--------------------------------------------+------------+
| exogenní voda | 30 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| botanický původ etanolu | 33 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| ochratoxin A | 22 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| rezidua pesticidů | 33 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| nespecifické anthokyany | 22 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| senzorická analýza | 16 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
| geografický původ | 33 dnů |
+--------------------------------------------+------------+
------------------------------------------------------------------