CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Tabulka 2 - Hovězí lůj

Tabulka 2 - Hovězí lůj

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Tabulka 2 - Hovězí lůj

+-----------------------------------+----------------------+----------------------+

| | Výběrový hovězí lůj | Hovězí lůj |

+-----------------------------------+----------------------+----------------------+

| obsah volných mastných kyselin | méně než 0,75 včetně | méně než 1,25 včetně |

| (v % hmot. jako kyselina olejová) | | |

+-----------------------------------+----------------------+----------------------+

| Peroxidové číslo | méně než 4,0 včetně | méně než 4,0 včetně |

| (mekv O /kg) | | |

| 2 | | |

+-----------------------------------+----------------------+----------------------+

| Obsah vody a nerozpustné | méně než 0,15 včetně |

| nečistoty (v % hmot.) | |

+-----------------------------------+---------------------------------------------+

| Barva, chuť a vůně | bílá až nažloutlá, charakteristická pro lůj |

| | bez cizích příchutí a náznaků žluknutí |

+-----------------------------------+---------------------------------------------+

------------------------------------------------------------------