Tabulka 1 - Vepřový tuk
+-----------------------------------+----------------------+----------------------+
| | Vepřové sádlo | Vepřový tuk |
+-----------------------------------+----------------------+----------------------+
| Obsah volných mastných kyselin | méně než 0,75 včetně | méně než 1,25 včetně |
| (v % hmot. jako kyselina olejová) | | |
+-----------------------------------+----------------------+----------------------+
| Peroxidové číslo | méně než 4,0 včetně | méně než 6,0 včetně |
| (mekv O /kg) | | |
| 2 | | |
+-----------------------------------+----------------------+----------------------+
| Obsah vody a nerozpustné | méně než 0,5 včetně |
| nečistoty (v % hmot.) | |
+-----------------------------------+---------------------------------------------+
| Barva, chuť a vůně | bílá až nažloutlá, charakteristická pro |
| | vepřový tuk bez cizích příchutí a náznaků |
| | žluknutí |
+-----------------------------------+---------------------------------------------+