CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č. 7 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č. 7

Členění na druhy, skupiny a podskupiny

Tabulka 1 - Základní členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

+----------------+---------------------+-------------------------------------+

| Druh | Skupina | Podskupina |

+----------------+---------------------+-------------------------------------+

| | rostlinný | jednodruhový |

| | | vícedruhový |

| +---------------------+-------------------------------------+

| | živočišný | vepřové sádlo, vepřový tuk |

| | | výběrový hovězí lůj, hovězí lůj |

| | | tuk nebo olej podle druhu živočicha |

| Jedlý tuk nebo +---------------------+-------------------------------------+

| jedlý olej | ztužený | |

| +---------------------+-------------------------------------+

| | pokrmový | |

| +---------------------+-------------------------------------+

| | roztíratelný 12) | |

| +---------------------+-------------------------------------+

| | směsný | |

| | roztíratelný 12) | |

| +---------------------+-------------------------------------+

| | tekutý emulgovaný | |

+----------------+---------------------+-------------------------------------+

------------------------------------------------------------------

12) Nařízení Rady (ES) č. 2991/94.