Příloha č. 7
Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Tabulka 1 - Základní členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny
+----------------+---------------------+-------------------------------------+
| Druh | Skupina | Podskupina |
+----------------+---------------------+-------------------------------------+
| | rostlinný | jednodruhový |
| | | vícedruhový |
| +---------------------+-------------------------------------+
| | živočišný | vepřové sádlo, vepřový tuk |
| | | výběrový hovězí lůj, hovězí lůj |
| | | tuk nebo olej podle druhu živočicha |
| Jedlý tuk nebo +---------------------+-------------------------------------+
| jedlý olej | ztužený | |
| +---------------------+-------------------------------------+
| | pokrmový | |
| +---------------------+-------------------------------------+
| | roztíratelný 12) | |
| +---------------------+-------------------------------------+
| | směsný | |
| | roztíratelný 12) | |
| +---------------------+-------------------------------------+
| | tekutý emulgovaný | |
+----------------+---------------------+-------------------------------------+
------------------------------------------------------------------
12) Nařízení Rady (ES) č. 2991/94.