CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č. 5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č. 5

Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

| Druh | Celková | Tukuprostá | Mléčný | Ovocná | Suché |

| | sušina | mléčná | tuk | složka | skořápkové |

| | (v % hmot.| sušina | (v % hmot. | (v % hmot. | plody |

| | nejméně) | (v % hmot. | nejméně) | nejméně) | (v % hmot. |

| | | nejméně) | | | nejméně) |

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

| Mražený krém | | | 8,0 | | |

| smetanový | | | | | |

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

| Mražený krém | | 6,0 | 2,5 | | |

| mléčný | | | | | |

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

| Mražený krém | | | 5,0 *) | | |

| s rostlinným | | | | | |

| tukem | | | | | |

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

| Mražený krém | 12,0 | | | | |

| vodový | | | | | |

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

| Mražený krém | 12,0 | | | 15,0 | 5,0 |

| ovocný | | | | | |

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

| Mražený krém | 12,0 | | | 25,0 | 7,0 |

| sorbet | | | | | |

+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+

*) obsah rostlinného tuku

Poznámka

U mraženého krému ovocného a mraženého krému sorbet platí v závislosti na použité ochucující složce požadavek pro obsah ovocné složky nebo pro obsah suchých skořápkových plodů.

------------------------------------------------------------------