Příloha č. 5
Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
| Druh | Celková | Tukuprostá | Mléčný | Ovocná | Suché |
| | sušina | mléčná | tuk | složka | skořápkové |
| | (v % hmot.| sušina | (v % hmot. | (v % hmot. | plody |
| | nejméně) | (v % hmot. | nejméně) | nejméně) | (v % hmot. |
| | | nejméně) | | | nejméně) |
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
| Mražený krém | | | 8,0 | | |
| smetanový | | | | | |
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
| Mražený krém | | 6,0 | 2,5 | | |
| mléčný | | | | | |
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
| Mražený krém | | | 5,0 *) | | |
| s rostlinným | | | | | |
| tukem | | | | | |
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
| Mražený krém | 12,0 | | | | |
| vodový | | | | | |
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
| Mražený krém | 12,0 | | | 15,0 | 5,0 |
| ovocný | | | | | |
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
| Mražený krém | 12,0 | | | 25,0 | 7,0 |
| sorbet | | | | | |
+---------------+-----------+------------+------------+------------+------------+
*) obsah rostlinného tuku
Poznámka
U mraženého krému ovocného a mraženého krému sorbet platí v závislosti na použité ochucující složce požadavek pro obsah ovocné složky nebo pro obsah suchých skořápkových plodů.
------------------------------------------------------------------