CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 7/2002 Sb.m.s. Sdělení o Dohodě mezi vládou ČR a vládou Slovenské republiky o vzájemném uznávání výsledků laboratorních zkoušek u zemědělských a potravinářských výrobků Příloha č. II - Slovenská republika - Seznam laboratoří, které jsou oprávněné vydávat protokoly pro účely této dohody

Příloha č. II - Slovenská republika - Seznam laboratoří, které jsou oprávněné vydávat protokoly pro účely této dohody

7/2002 Sb.m.s. Sdělení o Dohodě mezi vládou ČR a vládou Slovenské republiky o vzájemném uznávání výsledků laboratorních zkoušek u zemědělských a potravinářských výrobků

Příloha č. II

Slovenská republika - Seznam laboratoří, které jsou oprávněné vydávat protokoly pro účely této dohody a jimi analyzované výrobky, používané analýzy a analytické metody.

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Laboratoř | Analyzované výrobky | Analýzy | Metody |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny veterinárny | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické znaky | Metody zkoušení předepsané |

| a potravinový ústav, | potravin, | včetně požadavků na kvalitu. | národní legislativou (STN), |

| Botanická 15, | tabákových výrobků | | mezinárodně doporučené postupy |

| 842 52 Bratislava | a surovin | Aditivní látky (antioxidanty, | (Codex alimentarius, CEN, AOAC). |

| | rostlinného původu | chemické konzervační látky, | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | barviva, kyseliny, zásady a soli, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| Štátny veterinárny | | látky vonné, chuťové a | případně STN EN. |

| a potravinový ústav, | | povzbuzující jako kofein, | |

| Botanická 15, | | sladidla, chinin a tak podobně. | HPLC - UV/VIS, FL, DAD, RI |

| 842 52 Bratislava | | | (konzervační látky, sladidla, |

| | | Kontaminanty (chemické prvky As, | mykotoxiny, vitamíny, kofein, |

| | | Cd, Pb, Cu, Sb, Hg, Fe, Sn, Zn, | barviva) |

| | | Cr, Ni, jiné kontaminanty - PCB, | TLC - aflatoxiny |

| Štátny veterinárny a | | metanol, ftaláty, přírodní | GC - FID, ECD, MS (rezidua |

| potravinový ústav, | | toxiny, endogenní látky, rezidua | pesticidů, PCB, metanol, mastné |

| Jánoškova 1611/58, | | pesticidů). Technologicky a | kyseliny, ftaláty) |

| 026 01 Dolný Kubín | | nutričně významné látky (tuky, | GC - TEA (N-nitrozoaminy) |

| | | sušina, popel, vyšší mastné | AAS, ICP - chemické prvky |

| | | kyseliny, etanol, vyšší alkoholy, | AMA, TMA - rtuť |

| | | estery). | FIA - dusičnany, dusitany |

| Štátny veterinárny | | Patogenní a podmíněně patogenní | |

| a potravinový ústav, | | mikroorganizmy, kvasinky, plísně, | |

| Hlinkova 1, | | celkový počet mikroorganizmů. | |

| 043 65 Košice | | Organoleptické vlastnosti | |

| | | potravin. | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny veterinárny | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické znaky | Metody zkoušení předepsané |

| a potravinový ústav, | potravin, suroviny | včetně požadavků na kvalitu | národní legislativou (STN), |

| Botanická 15 | živočišného původu | a zdravotní nezávadnost. | mezinárodně doporučené postupy |

| 842 52 Bratislava | | | (Codex alimentarius, CEN, AOAC). |

| | | Aditivní látky (antioxidanty). | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | Kontaminanty (chemické prvky As, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | Cd, Co, Al, Mn, Pb, Cu, Hg, Fe, | případně STN EN. |

| | | Sn, Zn, Cr, Ni, PCB, rezidua | |

| | | pesticidů, PAU, rezidua | HPLC - UV/VIS, FL, DAD, RI |

| | | veterinárních léčiv). | (antioxidanty, PAU, rezidua |

| | | Patogenní a podmíněně patogenní | veterinárních léčiv) |

| | | mikroorganizmy, kvasinky, plísně, | GC - FID, ECD, MS (rezidua |

| | | celkový počet mikroorganizmů. | pesticidů, PCB) |

| | | | AAS - chemické prvky |

| | | | AMA, TMA - rtuť |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny veterinárny | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické znaky | Metody zkoušení předepsané |

| a potravinový ústav, | potravin, surovin | včetně požadavků na kvalitu | národní legislativou (STN), |

| Hlinkova 1, | živočišného původu | a zdravotní nezávadnost. | mezinárodně doporučené postupy |

| 043 65 Košice | | | (Codex alimentarius, CEN, AOAC). |

| | | Aditivní látky (antioxidanty, | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | chemické konzervační látky, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | barviva, kyseliny, zásady a soli, | případně STN EN. |

| | | látky vonné, chuťové a | |

| | | povzbuzující jako kofein, | HPLC - UV/VIS, FL, DAD |

| | | sladidla, chinin a tak podobně. | (konzervační látky, sladidla, |

| | | | mykotoxiny, vitamíny, kofein, |

| | | Kontaminanty (chemické prvky As, | barviva, PAU) |

| | | Cd, Pb, Cu, Hg, Fe, Sn, V. MO, | GC - FID, ECD, MS (rezidua |

| | | Zn, Co, Sb, K, Al, Cr, Ni, PCB, | pesticidů, PCB, metanol, ftaláty) |

| | | PAU, metanol, ftaláty, přírodní | AAS - chemické prvky |

| | | toxiny, endogenní látky - | AMA, TMA - rtuť |

| | | histamin, rezidua pesticidů, | FIA - dusičnany, dusitany |

| | | rezidua veterinárních léčiv). | TLC - barviva |

| | | | RIA - aflatoxiny, ochratoxin A |

| | | Technologicky a nutričně významné | |

| | | látky (tuky, sušina, popel, vyšší | |

| | | mastné kyseliny, etanol, vyšší | |

| | | alkoholy, estery). | |

| | | | |

| | | Patogenní a podmíněně patogenní | |

| | | mikroorganizmy, kvasinky, plísně, | |

| | | celkový počet mikroorganizmů. | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny veterinárny | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické | Metody zkoušení |

| a potravinový ústav, | potravin, suroviny | znaky včetně požadavků na | Předepsané národní legislativou |

| Bajkalská 28, | živočišného původu | kvalitu a zdravotní nezávadnost. | (STN). |

| 080 91 Prešov | | | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | Aditivní látky (dusitany, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | dusičnany, soli) technologicky | případně STN EN. |

| | | a nutričně významné látky (tuky, | |

| | | sušina, popel, bílkoviny atd.) | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny veterinárny | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické znaky | Metody zkoušení předepsané |

| ústav Zvolen, | potravin, suroviny | včetně požadavků na kvalitu | národní legislativou (STN). |

| Pod dráhami 918, | živočišného původu | a zdravotní nezávadnost. | Mikrobiologické zkoušky se |

| 960 86 Zvolen | | | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | Aditivní látky (dusitany, | případně STN EN. |

| | | dusičnany, soli) technologicky | |

| | | a nutričně významné látky (tuky, | |

| | | sušina, popel, bílkoviny atd.) | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny veterinárny | Všechny druhy | Chemické znaky | Metody zkoušení |

| a potravinový ústav, | potravin, surovin | | |

| Akademická 3, | rostlinného a | Stanovení radioaktivity (Cs 134 | Gama spektrometrie |

| 949 01 Nitra | živočišného původu | a 137) | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny zdravotný ústav | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické | Metody zkoušení předepsané |

| mesta Bratislavy, | potravin | znaky včetně požadavků na kvalitu | národní legislativou (STN), |

| Ružinovská 8, | | a zdravotní nezávadnost. | mezinárodně doporučené postupy |

| 820 89 Bratislava | | | (Codex alimentarius, CEN, AOAC). |

| | | Aditivní látky (antioxidanty, | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | chemické konzervační látky, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | barviva, kyseliny, zásady a soli,.| případně STN EN. |

| | | látky vonné, chuťové a | |

| | | povzbuzující jako kofein, | HPLC - UV/VIS, FL, DAD |

| | | sladidla, chinin a tak podobně. | (konzervační látky, sladidla, |

| | | | vitamíny, kofein, barviva, PAU) |

| | | Kontaminanty (chemické prvky As, | GC - FID, ECD, MS (rezidua |

| | | Cd, Pb, Cu, Hg, Fe, Sn, V, Mo, Zn,| pesticidů, PCB, metanol, ftaláty) |

| | | Co, Sb, K, Al, Cr, Ni, PCB, PAU, | AAS - chemické prvky |

| | | metanol, ftaláty, endogenní látky | AMA - TMA - rtuť |

| | | - histamin, rezidua pesticidů). | UV/VIS - dusičnany, dusitany |

| | | | |

| | | Technologicky a nutričně | |

| | | významné látky (tuky, sušina, | |

| | | popel, vyšší mastné kyseliny, | |

| | | etanol, vyšší alkoholy, estery). | |

| | | | |

| | | Patogenní a podmíněně patogenní | |

| | | mikroorganizmy, kvasinky, plísně, | |

| | | celkový počet mikroorganizmů. | |

| | | | |

| | | Stanovení radioaktivity (Cs 134 | |

| | | a Cs 137) | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny zdravotný ústav | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické znaky | Metody zkoušení předepsané |

| Slovenskej republiky, | potravin | včetně požadavků na kvalitu | národní legislativou (STN), |

| Trnavská cesta 52, | | a zdravotní nezávadnost. | mezinárodně doporučené postupy |

| 826 45 Bratislava | | | (Codex alimentarius, CEN, AOAC). |

| | | Aditivní látky (antioxidanty, | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | chemické konzervační látky, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | barviva, kyseliny, zásady a soli,.| případně STN EN. |

| | | látky vonné, chuťové a | |

| | | povzbuzující jako kofein, | HPLC - UV/VIS, FL, DAD |

| | | sladidla, chinin a tak podobně. | (konzervační látky, sladidla, |

| | | | vitamíny, kofein, baviva, PAU) |

| | | Kontaminanty (chemické prvky As, | GC - FID, ECD, MS (rezidua |

| | | Cd, Pb, Cu, Hg, Fe, Sn, V, Mo, | pesticidů, PCB, metanol, ftaláty) |

| | | Zn, Co, Sb, K, Al, Cr, Ni, PCB, | AAS - chemické prvky |

| | | PAU, metanol, ftaláty, endogenní | AMA - TMA - rtuť |

| | | látky - histamin, rezidua | UV/VIS - dusičnany, dusitany |

| | | pesticidů). | |

| | | | |

| | | Technologicky a nutričně | |

| | | významné látky (tuky, sušina, | |

| | | popel, vyšší mastné kyseliny, | |

| | | etanol, vyšší alkoholy, estery). | |

| | | | |

| | | Patogenní a podmíněně patogenní | |

| | | mikroorganizmy, kvasinky, plísně, | |

| | | celkový počet mikroorganizmů, | |

| | | | |

| | | stanovování radioaktivity | |

| | | (Cs 134 a 137, jódu a stroncia) | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny zdravotný ústav | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické znaky | Metody zkoušení předepsané |

| Banská Bystrica, | potravin | včetně požadavků na kvalitu | národní legislativou (STN), |

| Cesta k nemocnici 1, | | a zdravotní nezávadnost. | mezinárodně doporučené postupy |

| Banská Bystrica | | | (Codex alimentarius, CEN, AOAC). |

| | | Aditivní látky (antioxidanty, | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | chemické konzervační látky, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | barviva, kyseliny, zásady a soli,.| případně STN EN. |

| | | látky vonné, chuťové a | |

| | | povzbuzující jako kofein, | HPLC - UV/VIS, FL, DAD |

| | | sladidla, chinin a tak podobně. | (konzervační látky, sladidla, |

| | | | vitamíny, kofein, barviva, PAU) |

| | | Kontaminanty (chemické prvky As, | GC - FID, ECD, MS (rezidua |

| | | Cd, Pb, Cu, Hg, Fe, Sn, V, Mo, | pesticidů, PCB, metanol, ftaláty) |

| | | Zn, Co, Sb, K, Al, Cr, Ni, PCB, | AAS - chemické prvky |

| | | PAU, metanol, ftaláty, endogenní | AMA - TMA - rtuť |

| | | látky - histamin, rezidua | UV/VIS - dusičnany, dusitany |

| | | pesticidů). | |

| | | | |

| | | Technologicky a nutričně | |

| | | významné látky (tuky, sušina, | |

| | | popel, vyšší mastné kyseliny, | |

| | | etanol, vyšší alkoholy, estery). | |

| | | | |

| | | Patogenní a podmíněné patogenní | |

| | | mikroorganizmy, kvasinky, plísně, | |

| | | celkový počet mikroorganizmů. | |

| | | | |

| | | Stanovení radioaktivity (Cs 134 | |

| | | a Cs 137) | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Štátny zdravotný ústav | Všechny druhy | Mikrobiologické a chemické znaky | Metody zkoušení psané |

| Košice, | potravin | včetně požadavků na kvalitu | národní legislativou (STN), |

| Ipeľská 1, | | a zdravotní nezávadnost. | mezinárodně doporučené postupy |

| Košice | | | (Codex alimentarius, CEN, AOAC). |

| | | Aditivní látky (antioxidanty, | Mikrobiologické zkoušky se |

| | | chemické konzervační látky, | vykonávají podle STN ISO metod, |

| | | barviva, kyseliny, zásady a soli,.| případně STN EN. |

| | | látky vonné, chuťové a | |

| | | povzbuzující jako kofein, | HPLC - UV/VIS, FL, DAD |

| | | sladidla, chinin a tak podobně. | (konzervační látky, sladidla, |

| | | | vitamíny, kofein, barviva, PAU) |

| | | Kontaminanty (chemické prvky As, | GC - FID, ECD, MS (rezidua |

| | | Cd, Pb, Cu, Hg, Fe, Sn, V, Mo, | pesticidů, PCB, metanol, ftaláty) |

| | | Zn, Co, Sb, K, Al, Cr, Ni, PCB, | AAS - chemické prvky |

| | | PAU, metanol, ftaláty, endogenní | AMA - TMA - rtuť |

| | | látky - histamin, rezidua | UV/VIS - dusičnany, dusitany |

| | | pesticidů). | |

| | | | |

| | | Technologicky a nutričně | |

| | | významné látky (tuky, sušina, | |

| | | popel, vyšší mastné kyseliny, | |

| | | etanol, vyšší alkoholy, estery). | |

| | | | |

| | | Patogenní a podmíněné patogenní | |

| | | mikroorganizmy, kvasinky, plísně, | |

| | | celkový počet mikroorganizmů. | |

| | | | |

| | | Stanovení radioaktivity (Cs 134 | |

| | | a Cs 137) | |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

| Ústav preventivní | Všechny druhy | Chemické znaky | Metody zkoušení: |

| a klinické medicíny, | potravin | | |

| Limbova 14, Bratislava | | Dioxiny a planární PCB. | Podle GC/MS |

+-------------------------+---------------------+-----------------------------------+-----------------------------------+

------------------------------------------------------------------