CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 69/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

69/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Příloha č. 3

Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Tabulka 1

Základní technologické celky hovězího masa

+---------------------------------+-------------------------+

| Základní dělení | Technologický celek |

+---------------------------------+-------------------------+

| Hovězí čtvrtě | přední čtvrť |

| +-------------------------+

| | zadní čtvrť |

+---------------------------------+-------------------------+

| Hovězí maso přední | špička krku *) |

| (s kostí/bez kosti) +-------------------------+

| | krk *) |

| +-------------------------+

| | podplečí *) |

| +-------------------------+

| | vysoký roštěnec *) |

| +-------------------------+

| | hrudí |

| +-------------------------+

| | žebro |

| +-------------------------+

| | bok, nízké žebro, pupek |

| +-------------------------+

| | kližka |

| +-------------------------+

| | koleno |

| +-------------------------+

| | oháňka |

+---------------------------------+-------------------------+

| Hovězí maso zadní | kýta |

| (s kostí/bez kosti) +-------------------------+

| | plec |

| +-------------------------+

| | svíčková |

| +-------------------------+

| | nízký roštěnec, roštěná |

+---------------------------------+-------------------------+

*) Název technologického celku v označení výsekového masa lze nahradit souhrnným označením - hovězí maso přední (s kostí/bez kosti).

Tabulka 2

Základní technologické celky telecího masa

+---------------------------------+-------------------------+

| Základní dělení | Technologický celek |

+---------------------------------+-------------------------+

| Telecí půlka | půlka |

+---------------------------------+-------------------------+

| Telecí maso (s kostí/bez kosti) | kýta |

| +-------------------------+

| | plec |

| +-------------------------+

| | koleno |

| +-------------------------+

| | pečeně, ledvina |

| +-------------------------+

| | svíčková |

| +-------------------------+

| | krk, karbanátek |

| +-------------------------+

| | hrudí |

| +-------------------------+

| | bok, pupek |

| +-------------------------+

| | kližka |

+---------------------------------+-------------------------+

Tabulka 3

Základní technologické celky vepřového masa

+---------------------------------+-------------------------+

| Základní dělení | Technologický celek |

+---------------------------------+-------------------------+

| Vepřová půlka | půlka |

| +-------------------------+

| | předek |

+---------------------------------+-------------------------+

| Vepřové maso | kýta |

| (s kostí/bez kosti) +-------------------------+

| | plec |

| +-------------------------+

| | pečeně, kotleta |

| +-------------------------+

| | panenská svíčková, |

| | panenka |

| +-------------------------+

| | krkovice |

| +-------------------------+

| | bok |

| +-------------------------+

| | lalok |

| +-------------------------+

| | paždík |

| +-------------------------+

| | hlava |

| +-------------------------+

| | koleno přední |

| +-------------------------+

| | koleno zadní |

| +-------------------------+

| | nožička |

| +-------------------------+

| | žebírko |

+---------------------------------+-------------------------+

------------------------------------------------------------------