Příloha č. 3
Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky
Tabulka 1
Základní technologické celky hovězího masa
+---------------------------------+-------------------------+
| Základní dělení | Technologický celek |
+---------------------------------+-------------------------+
| Hovězí čtvrtě | přední čtvrť |
| +-------------------------+
| | zadní čtvrť |
+---------------------------------+-------------------------+
| Hovězí maso přední | špička krku *) |
| (s kostí/bez kosti) +-------------------------+
| | krk *) |
| +-------------------------+
| | podplečí *) |
| +-------------------------+
| | vysoký roštěnec *) |
| +-------------------------+
| | hrudí |
| +-------------------------+
| | žebro |
| +-------------------------+
| | bok, nízké žebro, pupek |
| +-------------------------+
| | kližka |
| +-------------------------+
| | koleno |
| +-------------------------+
| | oháňka |
+---------------------------------+-------------------------+
| Hovězí maso zadní | kýta |
| (s kostí/bez kosti) +-------------------------+
| | plec |
| +-------------------------+
| | svíčková |
| +-------------------------+
| | nízký roštěnec, roštěná |
+---------------------------------+-------------------------+
*) Název technologického celku v označení výsekového masa lze nahradit souhrnným označením - hovězí maso přední (s kostí/bez kosti).
Tabulka 2
Základní technologické celky telecího masa
+---------------------------------+-------------------------+
| Základní dělení | Technologický celek |
+---------------------------------+-------------------------+
| Telecí půlka | půlka |
+---------------------------------+-------------------------+
| Telecí maso (s kostí/bez kosti) | kýta |
| +-------------------------+
| | plec |
| +-------------------------+
| | koleno |
| +-------------------------+
| | pečeně, ledvina |
| +-------------------------+
| | svíčková |
| +-------------------------+
| | krk, karbanátek |
| +-------------------------+
| | hrudí |
| +-------------------------+
| | bok, pupek |
| +-------------------------+
| | kližka |
+---------------------------------+-------------------------+
Tabulka 3
Základní technologické celky vepřového masa
+---------------------------------+-------------------------+
| Základní dělení | Technologický celek |
+---------------------------------+-------------------------+
| Vepřová půlka | půlka |
| +-------------------------+
| | předek |
+---------------------------------+-------------------------+
| Vepřové maso | kýta |
| (s kostí/bez kosti) +-------------------------+
| | plec |
| +-------------------------+
| | pečeně, kotleta |
| +-------------------------+
| | panenská svíčková, |
| | panenka |
| +-------------------------+
| | krkovice |
| +-------------------------+
| | bok |
| +-------------------------+
| | lalok |
| +-------------------------+
| | paždík |
| +-------------------------+
| | hlava |
| +-------------------------+
| | koleno přední |
| +-------------------------+
| | koleno zadní |
| +-------------------------+
| | nožička |
| +-------------------------+
| | žebírko |
+---------------------------------+-------------------------+
------------------------------------------------------------------