Příloha č. 2
Členění masa na druhy a skupiny
Tabulka 1
Členění masa, s výjimkou neděleného jatečně upraveného těla drůbeže a děleného jatečně upraveného těla drůbeže
+-----------+------------------------------+
| Druh | Skupina |
+-----------+------------------------------+
| maso | výsekové maso |
| +------------------------------+
| | kosti |
| +------------------------------+
| | krev |
| +------------------------------+
| | droby |
| +------------------------------+
| | syrové sádlo, syrový lůj |
| +------------------------------+
| | mleté maso |
| +------------------------------+
| | maso zvěře ve farmovém chovu |
| +------------------------------+
| | zvěřina |
+-----------+------------------------------+
Tabulka 2
Označení masa živočišným druhem nebo podle živočišného druhu, ze kterého pochází
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| Označení masa podle | Kategorie zvířat, ze které maso musí pocházet |
| živočišného druhu, ze | |
| kterého pochází | |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| hovězí maso | maso mladého býka, býka, volka, jalovice, krávy |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| telecí maso | maso kategorie V podle přílohy VII části 1 nařízení |
| | Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| hovězí maso z mladého | maso kategorie Z podle přílohy VII části 1 nařízení |
| skotu | Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| vepřové maso | maso zahrnující maso prasat určených k výkrmu, maso |
| | prasnic a maso selat |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| skopové maso | maso ovcí |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| jehněčí maso | maso jehňat ve věku nejvýše 12 měsíců |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| kozí maso | maso koz |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| kůzlečí maso | maso kůzlat ve stáří nejvýše 12 měsíců |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| koňské maso | maso koní |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| hříběcí maso | maso hříbat ve stáří nejvýše 18 měsíců |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| králičí maso | maso králíků |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
| krokodýlí maso | maso krokodýlů, které bylo získáno a o jehož zdravotní |
| | nezávadnosti bylo rozhodnuto podle vyhlášky č. 34/2013 Sb., |
| | o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další |
| | zpracování masa a živočišných produktů pocházejících |
| | z krokodýlů |
+-----------------------+-------------------------------------------------------------+
Tabulka 3
Označení živočišného druhu u zvěřiny a zvěře z farmového chovu
+----------------+---------------+
| Živočišný druh | jelen |
| +---------------+
| | daněk |
| +---------------+
| | srnec |
| +---------------+
| | muflon |
| +---------------+
| | bizon |
| +---------------+
| | zubr |
| +---------------+
| | prase divoké |
| +---------------+
| | zajíc |
| +---------------+
| | bažant |
| +---------------+
| | koroptev |
| +---------------+
| | kachna divoká |
| +---------------+
| | husa divoká |
| +---------------+
| | orebice |
| +---------------+
| | křepelka |
+----------------+---------------+
------------------------------------------------------------------