CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 52/2002 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky na množství a druhy látek určených k aromatizaci potravin, podmínky jejich použití, požadavky na jejich zdravotní nezávadnost a podmínky použití chininu a kofeinu Příloha č. 7 - Podmínky použití kofeinu a chininu při výrobě potravin

Příloha č. 7 - Podmínky použití kofeinu a chininu při výrobě potravin

52/2002 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky na množství a druhy látek určených k aromatizaci potravin, podmínky jejich použití, požadavky na jejich zdravotní nezávadnost a podmínky použití chininu a kofeinu

Příloha č. 7

Podmínky použití kofeinu a chininu při výrobě potravin

1. K výrobě potravin smí být použity kofein a chinin přímo nebo jako součást aromatu.

2. Kofein smí být použit jako chemická látka kofein anebo kofein monohydrát.

3. Chinin smí být použit jako chemická látka chininsulfát a chinin hydrochlorid.

4. Čistota a identita chininu a kofeinu musí odpovídat požadavkům stanoveným pro tyto látky zvláštním předpisem. 1)

5. Nejvyšší přípustné množství kofeinu a chininu v potravinách stanoví tabulky. Obsah těchto látek v koncentrátu pro přípravu nealkoholického nápoje smí být nejvýše takový, aby při přípravě podle návodu nebyla překročena hodnota nejvyššího povoleného množství pro tuto látku.

6. Tato vyhláška se nevztahuje na kofein, který se vyskytuje jako přirozená součást potraviny (například káva, čaj, guarana) nebo potravinové suroviny, pokud je potravina nebo potravinová surovina jako jeho jediným zdrojem.

------------------------------------------------------------------

1) Vyhláška č. 1/1998 Sb., kterou se stanoví požadavky na jakost, postup při přípravě, zkoušení a uchovávání a dávkování léčiv (Český lékopis 1997), ve znění pozdějších předpisů.