Tabulka č. 5
Seznam barviv, která lze použít při výrobě potravin nebo skupiny potravin jednotlivě nebo v kombinaci do nejvyššího povoleného množství uvedeného v tabulce č. 6
+---------+--------------------------------------------+
| Číslo E | Barvivo |
+---------+--------------------------------------------+
| E 100 | Kurkumin |
+---------+--------------------------------------------+
| E 102 | Tartrazin |
+---------+--------------------------------------------+
| E 104 | Chinolinová žluť |
+---------+--------------------------------------------+
| E 110 | Žluť SY |
+---------+--------------------------------------------+
| E 120 | Košenila, kyselina karmínová, karmíny |
+---------+--------------------------------------------+
| E 122 | Azorubin |
+---------+--------------------------------------------+
| E 124 | Ponceau 4R |
+---------+--------------------------------------------+
| E 129 | Červeň Allura AC |
+---------+--------------------------------------------+
| E 131 | Patentní modř V |
+---------+--------------------------------------------+
| E 132 | Indigotin |
+---------+--------------------------------------------+
| E 133 | Brilantní modř |
+---------+--------------------------------------------+
| E 142 | Zeleň S |
+---------+--------------------------------------------+
| E 151 | Čerň BN, čerň PN |
+---------+--------------------------------------------+
| E 155 | Hněď HT |
+---------+--------------------------------------------+
| E 160d | Lykopen |
+---------+--------------------------------------------+
| E 160e | beta-apo-8'-karotenal |
+---------+--------------------------------------------+
| E 160f | Ethylester kyseliny beta-apo-8'-karotenové |
+---------+--------------------------------------------+
| E l6lb | Lutein |
+---------+--------------------------------------------+
Poznámka:
Při použití v kombinaci se hodnota NPM týká celkového množství použitých barviv. Pokud jsou do ochucených nealkoholických nápojů, zmrzlin a mražených krémů, dezertů, jemného a trvanlivého pečiva, cukrářských výrobků a cukrovinek přidávána barviva E 110, E 122, E 124 a E 155 jednotlivě nebo v kombinaci, nesmí obsah jednotlivého barviva být vyšší než 50 mg.kg-1 nebo 50 mg.l-1. Zároveň celkový obsah barviv nesmí překročit nejvyšší přípustné množství uvedené v tabulce č. 6.