Tabulka č. 6
Seznam potravin nebo skupin potravin, při jejichž výrobě lze použít barviva uvedená v tabulce č. 5
+---------------------------------------------------------+---------------+
| | -1 |
| Potravina nebo skupina potravin | NPM mg.l |
| | -1 |
| | resp. mg.kg |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| ochucené nealkoholické nápoje a koncentráty pro jejich | 100 |
| přípravu, nápoje v prášku | |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| proslazené ovoce a zelenina, Mostarda di frutta | 200 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| kompoty, ovoce červené barvy | 200 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| cukrovinky | 300 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| jedlé ozdoby a polevy na cukrářské výrobky | 500 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| jemné a trvanlivé pečivo a cukrářské výrobky | 200 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| mražené krémy, zmrzliny | 150 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| ochucené tavené sýry | 100 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| deserty včetně ochucených mléčných výrobků | 150 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| studené omáčky, kořenící směsi a přípravky (kari, | 500 |
| tandoori), sterilovaná a kořeněná zelenina v nálevu | |
| (pickles, piccalilli), chutney | |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| hořčice | 300 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| pasty z ryb a korýšů | 100 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| předvařené jedlé části korýšů | 250 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| náhražky lososa | 500 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| surimi | 500 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| rybí mlíčí a jikry | 300 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| uzené ryby | 100 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| snacky neochucené, pikantní na bázi brambor, obilovin, | 200 |
| škrobu extrudované či expandované | |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| ostatní pikantní snacky a pikantní snacky na bázi | 100 |
| obalených ořechových jader | |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| jedlý povrch sýrů | NM |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| jedlá klihovková (kolagenová) střívka | NM |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| potraviny pro zvláštní lékařské účely | 50 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| potraviny určené ke snižování hmotnosti | 50 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| tekuté doplňky stravy a potraviny pro sportovce | 100 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| pevné doplňky stravy a potraviny pro sportovce | 300 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| dehydratované výrobky (polévky) | 50 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| analogy masa a rybího masa na bázi rostlinných bílkovin | 100 |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| alkoholické nápoje kromě alkoholických nápojů uvedených | 200 |
| v tab. 2 nebo 3 | |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| aromatizovaná vína, nápoje a koktejly na bázi | 200 |
| aromatizovaných vín, kromě uvedených v tab. 3 | |
+---------------------------------------------------------+---------------+
| ovocná vína, včetně šumivých a perlivých, cidr (kromě | 200 |
| cidre bouché) a perry, aromatizovaná ovocná vína, | |
| aromatizovaný cidr a perry | |
+---------------------------------------------------------+---------------+
Poznámka:
Pro označování masa a masných výrobků mohou být použita pouze jednotlivě barviva E 129 Červeň Allura AC, E 133 Brilantní modř FCF a E 155 Hněď HT nebo směs barviv E 129 Červeň Allura AC a E 133 Brilantní modř.
------------------------------------------------------------------