CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 4/2008 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin Tabulka č. 6 - Seznam potravin nebo skupin potravin, při jejichž výrobě lze použít barviva uvedená v tabulce č. 5

Tabulka č. 6 - Seznam potravin nebo skupin potravin, při jejichž výrobě lze použít barviva uvedená v tabulce č. 5

4/2008 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin

Tabulka č. 6

Seznam potravin nebo skupin potravin, při jejichž výrobě lze použít barviva uvedená v tabulce č. 5

+---------------------------------------------------------+---------------+

| | -1 |

| Potravina nebo skupina potravin | NPM mg.l |

| | -1 |

| | resp. mg.kg |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| ochucené nealkoholické nápoje a koncentráty pro jejich | 100 |

| přípravu, nápoje v prášku | |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| proslazené ovoce a zelenina, Mostarda di frutta | 200 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| kompoty, ovoce červené barvy | 200 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| cukrovinky | 300 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| jedlé ozdoby a polevy na cukrářské výrobky | 500 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| jemné a trvanlivé pečivo a cukrářské výrobky | 200 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| mražené krémy, zmrzliny | 150 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| ochucené tavené sýry | 100 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| deserty včetně ochucených mléčných výrobků | 150 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| studené omáčky, kořenící směsi a přípravky (kari, | 500 |

| tandoori), sterilovaná a kořeněná zelenina v nálevu | |

| (pickles, piccalilli), chutney | |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| hořčice | 300 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| pasty z ryb a korýšů | 100 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| předvařené jedlé části korýšů | 250 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| náhražky lososa | 500 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| surimi | 500 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| rybí mlíčí a jikry | 300 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| uzené ryby | 100 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| snacky neochucené, pikantní na bázi brambor, obilovin, | 200 |

| škrobu extrudované či expandované | |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| ostatní pikantní snacky a pikantní snacky na bázi | 100 |

| obalených ořechových jader | |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| jedlý povrch sýrů | NM |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| jedlá klihovková (kolagenová) střívka | NM |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| potraviny pro zvláštní lékařské účely | 50 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| potraviny určené ke snižování hmotnosti | 50 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| tekuté doplňky stravy a potraviny pro sportovce | 100 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| pevné doplňky stravy a potraviny pro sportovce | 300 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| dehydratované výrobky (polévky) | 50 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| analogy masa a rybího masa na bázi rostlinných bílkovin | 100 |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| alkoholické nápoje kromě alkoholických nápojů uvedených | 200 |

| v tab. 2 nebo 3 | |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| aromatizovaná vína, nápoje a koktejly na bázi | 200 |

| aromatizovaných vín, kromě uvedených v tab. 3 | |

+---------------------------------------------------------+---------------+

| ovocná vína, včetně šumivých a perlivých, cidr (kromě | 200 |

| cidre bouché) a perry, aromatizovaná ovocná vína, | |

| aromatizovaný cidr a perry | |

+---------------------------------------------------------+---------------+

Poznámka:

Pro označování masa a masných výrobků mohou být použita pouze jednotlivě barviva E 129 Červeň Allura AC, E 133 Brilantní modř FCF a E 155 Hněď HT nebo směs barviv E 129 Červeň Allura AC a E 133 Brilantní modř.

------------------------------------------------------------------