Tabulka č. 4
Seznam dalších barviv povolených při výrobě potravin nebo skupin potravin
+---------+--------------------------------------------+
| Číslo E | Barvivo |
+---------+--------------------------------------------+
| E 101 | (i) Riboflavin |
| +--------------------------------------------+
| | (ii) Riboflavin-5'-fosforečnan |
+---------+--------------------------------------------+
| E 140 | Chlorofyly a chlorofyliny |
+---------+--------------------------------------------+
| E 141 | Měďnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů |
+---------+--------------------------------------------+
| E 150a | Karamel |
+---------+--------------------------------------------+
| E 150b | Kaustický sulfitový karamel |
+---------+--------------------------------------------+
| E 150c | Amoniakový karamel |
+---------+--------------------------------------------+
| E 150d | Amoniak - sulfitový karamel |
+---------+--------------------------------------------+
| E 153 | Medicinální uhlí |
+---------+--------------------------------------------+
| E 160a | Karoteny |
+---------+--------------------------------------------+
| E 160c | Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin |
+---------+--------------------------------------------+
| E 162 | Betalainová červeň, betanin |
+---------+--------------------------------------------+
| E 163 | Anthokyany |
+---------+--------------------------------------------+
| E 170 | Uhličitan vápenatý |
+---------+--------------------------------------------+
| E 171 | Oxid titaničitý |
+---------+--------------------------------------------+
| E 172 | Oxidy a hydroxidy železa |
+---------+--------------------------------------------+
Poznámka
Tato barviva mohou být použita v potravinách uvedených v tabulce č. 6 přílohy č. 4 a v ostatních potravinách neuvedených v § 6 odst. 5 ani v tabulce č. 2 přílohy č. 4 v nezbytném množství.