CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 4/2008 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin Tabulka č. 4 - Podmínky použití oxidu siřičitého a jeho sloučenin při výrobě potravin nebo skupin potravin

Tabulka č. 4 - Podmínky použití oxidu siřičitého a jeho sloučenin při výrobě potravin nebo skupin potravin

4/2008 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin

Tabulka č. 4

Podmínky použití oxidu siřičitého a jeho sloučenin při výrobě potravin nebo skupin potravin

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| | -1 |

| Potravina nebo skupina potravin | NPM SO mg.l |

| | 2 |

| | -1 |

| | resp. mg.kg |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| korýši a hlavonožci čerství a zmrazení a hluboce zmrazení | 150 |

| (v jedlém podílu) | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| korýši z čeledi panaeidae solenceridae, aristeidae, | |

| (v jedlém podílu): | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| - do 80 jednotek *) | 150 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| - mezi 80 a 120 jednotkami | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| - přes 120 jednotek | 300 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| korýši a hlavonožci vaření (v jedlém podílu) | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| korýši vaření z čeledi panaeidae solenceridae, | |

| aristeidae, (v jedlém podílu): | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| - do 80 jednotek | 135 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| - mezi 80 a 120 jednotkami | 180 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| - přes 120 jednotek | 270 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušené solené tresky (Gadidae) | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| hamburgerové maso s minimálním obsahem zeleniny a nebo | 450 |

| obilovin 4 % | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| analogy masa, rybího masa a korýšů na bázi bílkovin | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| trvanlivé pečivo typu biskvit, kreker | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| křupky | 30 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| neextrudované snacky na bázi brambor a obilovin | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| škroby (kromě škrobů v počáteční kojenecké výživě, | 50 |

| pokračovací kojenecké výživě a obilných a ostatních | |

| příkrmech) | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ságo | 30 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušené brambory | 400 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| loupané (syrové) brambory | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| syrové výrobky z brambor (včetně zmrazených brambor) | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| bramborové těsto | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušená zelenina bílé barvy | 400 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| mletý křen a výrobky z něj | 800 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| zelenina a ovoce v octě, oleji nebo nálevu (kromě oliv) | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| zpracovaná zelenina bílé barvy (včetně zmrazené) | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušený zázvor | 150 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušená rajčata | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| cibule, česnek a šalotka (zpracované) | 300 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| žlutá paprika ve slaném nálevu | 500 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| vakuově balená cukrová kukuřice | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| zpracované houby (včetně mrazených) | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušené houby | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušené meruňky, broskve, vinné bobule, švestky a fíky | 2 000 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušené banány | 1 000 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušená jablka a hrušky | 600 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ostatní sušené ovoce, ořechy ve skořápce | 500 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| čerstvé liči (v jedlém podílu) | 10 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| džemy, rosoly, marmelády (kromě extra džemů a extra | 50 |

| rosolů) a podobné výrobky z ovoce včetně výrobků se | |

| sníženým obsahem energie | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| džemy, rosoly, marmelády vyrobené ze sířeného ovoce | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| proslazené, v cukru obalené nebo glazované ovoce a | 100 |

| zelenina, nebo ovoce proslazené dosoušené a kůra | |

| z angeliky nebo citrusů dle vyhlášky č. 157/2003 Sb. | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ovocné náplně plněného pečiva | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| rosolotvorný extrakt z ovoce, tekutý pektin pro prodej | 800 |

| konečnému spotřebiteli | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sterilované třešně srdcovky, rehydratované sušené ovoce | 100 |

| a liči | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sterilované plátky citronu balené | 250 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sušený kokos | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| marinované ořechy | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ochucovací přípravky na bázi citrusové šťávy | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| cukry (rafinovaný a afinovaný cukr, cukerný a invertní | 10 |

| sirob v sušině), glukosa | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ostatní cukry | 40 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| škrobový sirup | 20 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| cukrovinky na bázi glukosy, glukosového a škrobového | 50 |

| sirupu | jen přenosem |

| | z těchto zdrojů |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| sladké dezertní omáčky (toppingy) | 40 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| pomerančová, grapefruitová, jablečná a ananasová šťáva | 50 |

| pro velkoobjemové dodávky do zařízení hromadného | |

| stravování | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| citrónová šťáva, limetová šťáva | 350 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ostatní koncentráty na bázi ovocné šťávy, či ovocné měli; | 250 |

| capilé groselha | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ochucené nápoje na bázi vody s obsahem glukosového sirupu | 50 |

| -1 | |

| nejméně 235 g.l (jen z použitých surovin) | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| ochucené nealko nápoje s obsahem zeleninové nebo ovocné | 20 |

| šťávy | jen přenosem |

| | ze sirupů |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| nealkoholické víno | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| stolní hroznové víno | 10 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| cidr, perry, ovocné víno, šumivé a perlivé ovocné víno | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| medovina | 200 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| vinný a ovocný ocet | 170 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| koncentrovaná hroznová šťáva pro domácí výrobu vína | 2 000 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| syrob a melasa, sirup do salátů (tekutý cukr) | 70 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| koncentráty na bázi ovocné šťávy obsahující ne méně než | 350 |

| 2,5 % ječmene (barley water) | |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| nezkvašená hroznová šťáva pro bohoslužebné účely | 70 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| destilované alkoholické nápoje obsahující celé hrušky | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| pivo včetně nízkoalkoholického a nealkoholického | 20 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| kvasnicové sudové pivo | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| hořčice francouzského typu (Dijon) | 500 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| hořčice ostatní | 250 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| želatina | 50 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| Breakfast sausages | 450 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| Longaniza fresca a Butifarra fresca | 450 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| Mostarda di frutta | 100 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| Made wine | 260 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| Salsicha fresca | 450 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| borůvky (pouze Vaccinium corymbosum) | 10 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

| skořice (pouze Cinnamomum ceylanicum) | 150 |

+-----------------------------------------------------------+-----------------+

Poznámka:

*) Jednotkou se rozumí počet ks jedinců na anglickou libru (453,59 g).

**) Průvodní certifikát vystavený příslušným orgánem v zemi původu.