CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

Příloha č. 2

Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Džemy, rosoly, marmelády, kaštanový krém, klevely, povidla, ovocné protlaky, proslazené ovoce a kompoty

+---------------------------+------------------+---------------------+

| Potravina | Refraktometrická| Kyselost (jako |

| | sušina | kyselina citrónová) |

| | (%) | (%) |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| Džemy | nejméně 60 | - |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| džemy výběrové (Extra) | nejméně 60 | - |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| džemy výběrové (Extra) | 42 - 59 | - |

| speciální | | |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| džemy výběrové (Extra) | nejvýše 41 | - |

| se sníženým obsahem cukru | | |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| rosoly a rosoly výběrové | nejméně 60 | - |

| (Extra) | | |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| marmelády | nejméně 60 | - |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| kaštanový krém | nejméně 60 | - |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| klevely | nejméně 38 | 0,6 - 2,6 |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| povidla | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| ovocné protlaky | nejvýše 29 | 0,6 - 2,5 |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| proslazené ovoce | nejméně 70 | neurčuje se |

+---------------------------+------------------+---------------------+

| kompoty | nejvýše 48 | 0,3 - 2,5 |

+---------------------------+------------------+---------------------+

Poznámka: nejnižší obsah refraktometrické sušiny nemusí být dodržen u džemů, džemů výběrových (Extra), džemů výběrových (Extra) speciálních, džemů výběrových (Extra) se sníženým obsahem cukru, rosolů a rosolů výběrových (Extra), marmelád a kaštanových krémů za předpokladu, že cukr byl u těchto výrobků zcela nebo zčásti nahrazen sladidlem.

Džem výběrový (Extra) se sníženým obsahem cukru a džem výběrový (Extra) speciální představují tzv. vyhrazené názvy výrobků v souladu s ustanovením druhého pododstavce bodu II přílohy I směrnice Rady 2001/113/ES o ovocných džemech, rosolech a marmeládách a kaštanovém krému určených k lidské spotřebě.

------------------------------------------------------------------