Příloha č. 1
Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| Druh | Skupina | Potravina | Minimální | Poznámka |
| | | | hmotnostní | |
| | | | podíl ovoce | |
| | | | (v g na 1 kg | |
| | | | potraviny | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| Konzervované | Džemy výběrové | všeobecně | 450 | |
| ovoce | (Extra) +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z červeného rybízu, | 350 | |
| | Džemy výběrové | jeřabin, rakytníku, | | |
| | (Extra) | černého rybízu, | | |
| | speciální | kdoulí a šípků | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | Džemy výběrové | ze zázvoru | 250 | |
| | (Extra) +---------------------+--------------+--------------------+
| | se sníženým | z kešu - jablka | 230 | |
| | obsahem cukru +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z plodů mučenky | 80 | |
| | | (maracuja) | | |
| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Džemy | všeobecně | 350 | |
| | | | | |
| | | | | |
| | | | | |
| | | | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z červeného rybízu, | 250 | |
| | | jeřabin, rakytníku, | | |
| | | černého rybízu, | | |
| | | kdoulí a šípků | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | ze zázvoru | 150 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z kešu - jablka | 160 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z plodů mučenky | 60 | |
| | | (maracuja) | | |
| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Rosoly výběrové | všeobecně | 450 | |
| | (Extra) | | | |
| | | | | |
| | | | | |
| | | | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z černého rybízu, | 350 | |
| | | šípků, kdoulí, | | |
| | | malin | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | ze zázvoru | 250 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z kešu - jablka | 230 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z plodů mučenky | 80 | |
| | | (maracuja) | | |
| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Rosoly | všeobecně | 350 | |
| | | | | |
| | | | | |
| | | | | |
| | | | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z černého rybízu, | 250 | |
| | | šípků, kdoulí, | | |
| | | malin | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | ze zázvoru | 150 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z kešu - jablka | 160 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z plodů mučenky | 60 | |
| | | (maracuja) | | |
| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Marmelády | všeobecně | 200 | z toho min. 75 g |
| | | | | pocházející |
| | | | | z endokarpu |
| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Povidla | slazená z meruněk | 1700 | k výrobě je možno |
| | | | | použít meruňkovou |
| | | | | dřeň, |
| | | | | meruňkový lektvar |
| | | | | a dřeň ze sušených |
| | | | | meruněk |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | slazená ze švestek | 1700 | k výrobě je možno |
| | | | | použít švestkovou |
| | | | | dřeň, švestkový |
| | | | | lektvar a dřeň |
| | | | | ze sušených |
| | | | | švestek |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | slazená | 2200 | podíl ovocné |
| | | ze švestek a jablek | | sušiny ze švestek |
| | | | | nejméně 75 % |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | slazená z jablek | 3000 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | slazená z hrušek | 3200 | podíl ovocné |
| | | a jablek | | sušiny z jablek |
| | | | | nejméně 30 % |
| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Klevely | všeobecně | 1500 | |
| | | | | |
| | | | | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z meruněk | 730 | |
| | +---------------------+--------------+--------------------+
| | | z jahod | 640 | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Kaštanový krém | | 380 | podíl ovoce je |
| | | | | vnesen kaštanovým |
| | | | | krémem |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Ovocný protlak | | | |
| | (pyré) | | | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Sušené ovoce | | | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Proslazené | | | |
| | ovoce | | | |
| | (kandované | | | |
| | ovoce) | | | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Ovoce v lihu | v plechovém obalu | 220 | |
| | (ovocná bowle) +---------------------+--------------+--------------------+
| | | ve skleněném obalu | 450 | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| | Kompot | | | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
| Upravené | Upravené chlazené | | | |
| chlazené | čerstvé ovoce | | | |
| čerstvé ovoce | | | | |
+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+
Poznámka: jsou-li druhy ovoce smíchány, musí být minimální obsah pro různé druhy ovoce stanovený pro džemy, džemy výběrové (Extra), džemy výběrové (Extra) speciální, džemy výběrové (Extra) se sníženým obsahem cukru, rosoly, marmelády a kaštanový krém snížen úměrně použitému procentuálnímu množství.
------------------------------------------------------------------