CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

Příloha č. 1

Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| Druh | Skupina | Potravina | Minimální | Poznámka |

| | | | hmotnostní | |

| | | | podíl ovoce | |

| | | | (v g na 1 kg | |

| | | | potraviny | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| Konzervované | Džemy výběrové | všeobecně | 450 | |

| ovoce | (Extra) +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z červeného rybízu, | 350 | |

| | Džemy výběrové | jeřabin, rakytníku, | | |

| | (Extra) | černého rybízu, | | |

| | speciální | kdoulí a šípků | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | Džemy výběrové | ze zázvoru | 250 | |

| | (Extra) +---------------------+--------------+--------------------+

| | se sníženým | z kešu - jablka | 230 | |

| | obsahem cukru +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z plodů mučenky | 80 | |

| | | (maracuja) | | |

| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Džemy | všeobecně | 350 | |

| | | | | |

| | | | | |

| | | | | |

| | | | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z červeného rybízu, | 250 | |

| | | jeřabin, rakytníku, | | |

| | | černého rybízu, | | |

| | | kdoulí a šípků | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | ze zázvoru | 150 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z kešu - jablka | 160 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z plodů mučenky | 60 | |

| | | (maracuja) | | |

| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Rosoly výběrové | všeobecně | 450 | |

| | (Extra) | | | |

| | | | | |

| | | | | |

| | | | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z černého rybízu, | 350 | |

| | | šípků, kdoulí, | | |

| | | malin | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | ze zázvoru | 250 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z kešu - jablka | 230 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z plodů mučenky | 80 | |

| | | (maracuja) | | |

| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Rosoly | všeobecně | 350 | |

| | | | | |

| | | | | |

| | | | | |

| | | | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z černého rybízu, | 250 | |

| | | šípků, kdoulí, | | |

| | | malin | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | ze zázvoru | 150 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z kešu - jablka | 160 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z plodů mučenky | 60 | |

| | | (maracuja) | | |

| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Marmelády | všeobecně | 200 | z toho min. 75 g |

| | | | | pocházející |

| | | | | z endokarpu |

| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Povidla | slazená z meruněk | 1700 | k výrobě je možno |

| | | | | použít meruňkovou |

| | | | | dřeň, |

| | | | | meruňkový lektvar |

| | | | | a dřeň ze sušených |

| | | | | meruněk |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | slazená ze švestek | 1700 | k výrobě je možno |

| | | | | použít švestkovou |

| | | | | dřeň, švestkový |

| | | | | lektvar a dřeň |

| | | | | ze sušených |

| | | | | švestek |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | slazená | 2200 | podíl ovocné |

| | | ze švestek a jablek | | sušiny ze švestek |

| | | | | nejméně 75 % |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | slazená z jablek | 3000 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | slazená z hrušek | 3200 | podíl ovocné |

| | | a jablek | | sušiny z jablek |

| | | | | nejméně 30 % |

| +-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Klevely | všeobecně | 1500 | |

| | | | | |

| | | | | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z meruněk | 730 | |

| | +---------------------+--------------+--------------------+

| | | z jahod | 640 | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Kaštanový krém | | 380 | podíl ovoce je |

| | | | | vnesen kaštanovým |

| | | | | krémem |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Ovocný protlak | | | |

| | (pyré) | | | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Sušené ovoce | | | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Proslazené | | | |

| | ovoce | | | |

| | (kandované | | | |

| | ovoce) | | | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Ovoce v lihu | v plechovém obalu | 220 | |

| | (ovocná bowle) +---------------------+--------------+--------------------+

| | | ve skleněném obalu | 450 | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| | Kompot | | | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

| Upravené | Upravené chlazené | | | |

| chlazené | čerstvé ovoce | | | |

| čerstvé ovoce | | | | |

+----------------+-------------------+---------------------+--------------+--------------------+

Poznámka: jsou-li druhy ovoce smíchány, musí být minimální obsah pro různé druhy ovoce stanovený pro džemy, džemy výběrové (Extra), džemy výběrové (Extra) speciální, džemy výběrové (Extra) se sníženým obsahem cukru, rosoly, marmelády a kaštanový krém snížen úměrně použitému procentuálnímu množství.

------------------------------------------------------------------