CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

Příloha č. 12

Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

+-------------------+----------------------------+-----------------+------------------+

| Skupina | Podskupina | Obsah vody | Cizí příměs |

| | | nejvýše | nejvýše (% hmot.)|

| | | (% hmot.) | |

| | +---------+-------+------------------+

| | | celé | jádra| |

| | | plody | | |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| vlašské ořechy | ve skořápce | 12,0 | 8,0 | 4 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra | | 5,0 | 1 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| lískové ořechy | ve skořápce | 12,0 | 7,0 | 2 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra | | 6,0 | 0,25 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| mandle | ve skořápce | 11,0 | 7,0 | 3 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra | | 6,5 | 0,25 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| kešu ořechy | jádra | | 5,0 | 0,1 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra pražená | | 3,0 | 0,1 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| para ořechy | ve skořápce | | 12,0 | 2 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra | | 4,5 | 1 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| kokosové ořechy | čerstvé ve skořápce | 47 | | nedovoluje se |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | kokos strouhaný | | 3,0 | nedovoluje se |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| piniové oříšky | jádra (semena) | | 7 | 0,05 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| makadamové ořechy | ve skořápce | 10 | | 2 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra | | 2,0 | 0,25 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| pistácie ořechy | ve skořápce nepražené | | 6,5 | 0,2 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | ve skořápce pražené | | 4,0 | 0,2 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | ve skořápce pražené solené | | 4,0 | 0,2 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra nepražená | | 6,5 | 0,2 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra pražená solená | | 4,0 | 0,1 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| pekanové ořechy | jádra pražená solená | | 4,0 | 0,1 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | jádra | | 7,0 | 0,1 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

| arašídy | neloupané nepražené | 10,0 | 9 | 0,5 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | neloupané pražené | | 4,0 | 0,5 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | loupané pražené | | 5,0 | 0,5 |

| +----------------------------+---------+-------+------------------+

| | loupané pražené solené | | 5,0 | 0,5 |

+-------------------+----------------------------+---------+-------+------------------+

------------------------------------------------------------------