H) Kečupy a rajčatové pyré
1. Rajčatová pyré obsahují nejméně 8 % refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou.
2. U kečupů činí refraktometrické sušina vnesená rajčatovou surovinou nejméně 7 %.
3. U kečupů označených Prima, Extra, Speciál činí nejméně 10 % refraktometrické sušiny refraktometrické sušina vnesená rajčatovou surovinou.
Tabulka 1
+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+
| | Rajčatové | Rajčatové | Rajčatové pyré | Kečupy | Kečupy |
| | protlaky | protlaky | | | "Prima", |
| | koncentrované | nekoncentrované | | | "Extra", |
| | | | | | "Speciál" |
+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+
| refraktometrická | nejméně 24,0 | nejméně 4,2 | 8,0 - 24,0 | nejméně 12,0 | nejméně 30,0 |
| sušina | | | | | |
+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+
| veškeré kyseliny | Nestanovuje se | Nestanovuje se | Nestanovuje se | Nejvýše 2,2 | Nejvýše 2,2 |
| stanovené jako | | | | | |
| kyselina octová | | | | | |
| (%) | | | | | |
+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+
| obsah soli (%) | Nejvýše 10,0 *) | Nestanovuje se | Nejvýše 10,0 *) | Nejvýše 3,5 | Nejvýše 3,5 |
+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+
| těkavé kyseliny | Nejvýše 0,2 | Nestanovuje se | Nejvýše 0,2 | Nestanovuje se | Nestanovuje se |
| stanovené jako | | | | | |
| kyselina octová | | | | | |
| (%) | | | | | |
+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+
*) Obsah soli musí být zjištěn pouze u solených výrobků.
------------------------------------------------------------------