CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány H) Kečupy a rajčatové pyré

H) Kečupy a rajčatové pyré

397/2021 Sb. Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

H) Kečupy a rajčatové pyré

1. Rajčatová pyré obsahují nejméně 8 % refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou.

2. U kečupů činí refraktometrické sušina vnesená rajčatovou surovinou nejméně 7 %.

3. U kečupů označených Prima, Extra, Speciál činí nejméně 10 % refraktometrické sušiny refraktometrické sušina vnesená rajčatovou surovinou.

Tabulka 1

+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+

| | Rajčatové | Rajčatové | Rajčatové pyré | Kečupy | Kečupy |

| | protlaky | protlaky | | | "Prima", |

| | koncentrované | nekoncentrované | | | "Extra", |

| | | | | | "Speciál" |

+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+

| refraktometrická | nejméně 24,0 | nejméně 4,2 | 8,0 - 24,0 | nejméně 12,0 | nejméně 30,0 |

| sušina | | | | | |

+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+

| veškeré kyseliny | Nestanovuje se | Nestanovuje se | Nestanovuje se | Nejvýše 2,2 | Nejvýše 2,2 |

| stanovené jako | | | | | |

| kyselina octová | | | | | |

| (%) | | | | | |

+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+

| obsah soli (%) | Nejvýše 10,0 *) | Nestanovuje se | Nejvýše 10,0 *) | Nejvýše 3,5 | Nejvýše 3,5 |

+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+

| těkavé kyseliny | Nejvýše 0,2 | Nestanovuje se | Nejvýše 0,2 | Nestanovuje se | Nestanovuje se |

| stanovené jako | | | | | |

| kyselina octová | | | | | |

| (%) | | | | | |

+--------------------+-----------------+------------------+-----------------+----------------+----------------+

*) Obsah soli musí být zjištěn pouze u solených výrobků.

------------------------------------------------------------------