CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 397/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

397/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č. 9

Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

| Druh | Celková | Tukuprostá | Mléčný tuk | Ovocná složka | Suché |

| | sušina | mléčná sušina | (v % hmot. | (v % hmot. | skořápkové |

| | (v % hmot. | (v % hmot. | nejméně) | nejméně) | plody |

| | | nejméně) | | | (v % hmot. |

| | | | | | nejméně) |

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

| Mražený krém smetanový | | | 8,0 | | |

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

| Mražený krém mléčný | | 6,0 | 2,5 | | |

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

| Mražený krém s rostlinným | | | 5,0 (obsah | | |

| tukem | | | rostlinného | | |

| | | | tuku) | | |

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

| Mražený krém vodový | 12,0 | | | | |

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

| Mražený krém ovocný | 12,0 | | | 15,0 | 5,0 |

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

| Mražený krém sorbet | 12,0 | | | 25,0 | 7,0 |

+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+

Poznámka: U mraženého krému ovocného a mraženého krému sorbet platí v závislosti na použité ochucující složce požadavek pro obsah ovocné složky nebo pro obsah suchých skořápkových plodů.

------------------------------------------------------------------