Příloha č. 9
Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
| Druh | Celková | Tukuprostá | Mléčný tuk | Ovocná složka | Suché |
| | sušina | mléčná sušina | (v % hmot. | (v % hmot. | skořápkové |
| | (v % hmot. | (v % hmot. | nejméně) | nejméně) | plody |
| | | nejméně) | | | (v % hmot. |
| | | | | | nejméně) |
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
| Mražený krém smetanový | | | 8,0 | | |
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
| Mražený krém mléčný | | 6,0 | 2,5 | | |
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
| Mražený krém s rostlinným | | | 5,0 (obsah | | |
| tukem | | | rostlinného | | |
| | | | tuku) | | |
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
| Mražený krém vodový | 12,0 | | | | |
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
| Mražený krém ovocný | 12,0 | | | 15,0 | 5,0 |
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
| Mražený krém sorbet | 12,0 | | | 25,0 | 7,0 |
+---------------------------+------------+---------------+-------------+---------------+------------+
Poznámka: U mraženého krému ovocného a mraženého krému sorbet platí v závislosti na použité ochucující složce požadavek pro obsah ovocné složky nebo pro obsah suchých skořápkových plodů.
------------------------------------------------------------------