Tabulka 2
Fyzikální a chemické požadavky na čokoládové cukrovinky
+-----------------------+-----------------------+----------------+
| skupina | podíl čokoládové | obsah popela |
| | polevy v % | v % nejvýše |
| | z hmotnosti výrobku | |
+-----------------------+-----------------------+----------------+
| formované cukrovinky | 35 - 65 | 3,0 |
+-----------------------+-----------------------+----------------+
| čokoládové dražé | 20 - 75 | 3,0 |
+-----------------------+-----------------------+----------------+
| máčené cukrovinky | 15 - 50 | 3,0 |
+-----------------------+-----------------------+----------------+
| polomáčené cukrovinky | 7 - 25 | 3,0 |
+-----------------------+-----------------------+----------------+
| nugáty | 7 - 25 | 3,0 |
+-----------------------+-----------------------+----------------+
Poznámka:
Za čokoládové cukrovinky se považují i kombinované dezertní směsi a sezonní výrobky, složené z čokoládových i nečokoládových cukrovinek, kde podíl čokoládové polevy je nejméně 7 % z celkové hmotnosti výrobku.