Příloha č. 8
Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
+--------------------------+-------------------------------------+
| Druh | Skupina |
+--------------------------+-------------------------------------+
| | pšeničný |
| | žitný |
| | žitno pšeničný |
| chléb/čerstvý chléb | pšenično žitný |
| | celozrnný |
| | vícezrnný |
| | speciální |
+--------------------------+-------------------------------------+
| | pšeničné |
| | žitné |
| běžné pečivo/ | žitno pšeničné |
| čerstvé běžné pečivo | pšenično žitné |
| | celozrnné |
| | vícezrnné |
| | speciální |
+--------------------------+-------------------------------------+
| jemné pečivo/ | |
| čerstvé jemné pečivo | |
+--------------------------+-------------------------------------+
| | sušenky ze šlehaných hmot |
| | oplatky |
| | perníky |
| trvanlivé pečivo | suchary |
| | preclíky |
| | trvanlivé tyčinky |
| | knäckebrot |
| | crackerové pečivo |
| | extrudované výrobky |
| | pufované výrobky |
| | macesy |
| | piškoty |
+--------------------------+-------------------------------------+
------------------------------------------------------------------