Příloha č. 3
Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
+------------------------------+-------------+-------------------+
| Výrobek | Podíl ovoce | Poznámka |
| | v g nejméně | |
+------------------------------+-------------+-------------------+
| Marmelády | | |
| všeobecně | 500 | |
| z toho a) jednodruhové | 400 | |
| - jahodová | | |
| ostružinová | | |
| jeřabinová | | |
| - citrusová | 200 | Z toho min. 75 g |
| | | pocházející |
| | | z endokarpu |
| - třešňová | 700 | |
| jablečná | | |
| meruňková | | |
| z toho b) dvoudruhové | 500 | |
| z toho c) vícedruhové | | |
| marmeládová směs | | |
| za použití jablek | | |
| jako základní | | Z toho max. 75 % |
| suroviny | 1000 | jablečné sušiny |
| | | |
| Džemy výběrové (Extra) | | |
| všeobecně | 450 | |
| z toho z černého rybízu, | | |
| šípků, kdoulí, | | |
| malin | 350 | |
| ze zázvoru | 250 | |
| z kešu-jablka | 230 | |
| z plodů mučenky | 80 | |
| | | |
| Džemy všeobecně | 350 | |
| z toho z černého rybízu, | | |
| malin, šípků, | | |
| kdoulí | 250 | |
| ze zázvoru | 150 | |
| z kešu-jablka | 160 | |
| z plodů mučenky | 60 | |
| | | |
| Rosoly výběrové (Extra) | | |
| všeobecně | 450 | |
| z toho z černého rybízu, | | |
| šípků, kdoulí | 350 | |
| ze zázvoru | 250 | |
| z kešu-jablka | 230 | |
| z plodů mučenky | 80 | |
| | | |
| Rosoly všeobecně | 350 | |
| z toho z černého rybízu, | | |
| šípků, kdoulí, | | |
| malin | 250 | |
| ze zázvoru | 150 | |
| z kešu-jablka | 160 | |
| z plodů mučenky | 60 | |
+------------------------------+-------------+-------------------+
| Slazená povidla | | K výrobě je možno |
| slazená švestková povidla | 1700 | použít švestkovou |
| | | dřeň, švestkový |
| | | lekvar a dřeň ze |
| | | sušených švestek |
| | | |
| Slazená švestková povidla | | Podíl ovocné |
| s jablky | 2200 | sušiny ze švestek |
| | | nejméně 75 % |
| | | |
| Slazená hrušková povidla | | Podíl ovocné |
| s jablky | 3200 | sušiny z hrušek |
| | | nejméně 30 % |
| | | |
| Slazená jablečná povidla | 3000 | |
| | | |
| Klevely všeobecně | 1500 | |
| z toho meruňková | 730 | |
| jahodová | 640 | |
| | | |
| Kaštanové pyré | 380 | Podíl ovoce |
| | | vnesen kaštanovým |
| | | protlakem |
+------------------------------+-------------+-------------------+
------------------------------------------------------------------