CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 331/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

331/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

Příloha č. 3

Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Název koření vlhkost celkový silice popel příměsi v % doplňující
v % popel v % (ml/100 g) nerozpustný hmotnosti nejvýše hodnoty
hmotnosti hmotnosti v sušině v kyselině
nejvýše sušiny nejméně v %
nejvýše hmotnosti
sušiny
nejvýše
organické organické anorganické
vlastní cizí

Anýz 12,0 10,0 2,0 2,5 3,0 2,0 2,0

Badyán celý 10 4,0 8,0 - 20,0 0,5 0,5
mletý 12 5,0 3,0 1,0 - - -

Bazalka 12,0 16,0 0,3 2,0 18,0* 2,0 2,0

Bobkový list celý 8,0 7,0 1,0 2,0 6,0 1,0 0,5
mletý 8,0 7,0 1,0 2,0 - - -

Estragon 14,0 12,0 0,6 1,5 16,0* 4,0 2,0

Fenykl celý 12,0 10,0 1,0 2,0 3,0 2,0 2,0
mletý 12,0 10,0 1,0 2,0 - - -

Hřebíček celý 12,0 - 15,0 - 5,0 0,3 0,3
mletý 10,0 7,0 14,0 0,5 - - -

Chilli celé 11,0 10,0 - 1,6 10,0 0,5 0,5
mleté 11,0 10,0 - 1,6 - - -

Jalovec celý 16 4,0 0,7 1,0 5,0 0,5 0,5
mletý 13 4,0 0,5 1,0 - - -

Kardamom semena 13 9,5 3,5 - 1,0 0,5 0,5
tobolky 13 9,5 3,5 - 5,0 3,0 2,0

Kmín (tmavý) celý 13,0 8,0 2,5 1,5 1,0 2,0 2,0
drcený 13,0 8,0 1,0 - - - -
mletý 13,0 8,0 1,0 1,5 - - -

Kmín jednoletý celý 12,0 9,0 1,5 2,0 1,0 2,0 2,0
(světlý) drcený 12,0 9,0 1,5 - - - -
mletý 12,0 9,0 1,5 - - - -

Kmín římský 12,0 12,0 1,5 3,0 5,0 2,0 2,0

Kopr 10,0 - 2,5 - 3,0 2,0 0,5

Koriandr celý 9,0 7,0 0,4 1,5 3,0 2,0 2,0
mletý 9,0 7,0 0,4 1,5 - - -

Kurkuma celá 12,0 - - - 2,0 0,2 0,2 barvivost v %
mletá 10,0 9,0 - 1,5 - - - hmot.
nejméně 2,0

Majoránka 12,0 16,0 0,7 4,5 3,0 1,0 2,0

Muškátový květ celý 10 4,0 - 0,5 16,0 0,3 0,5 tuky
mletý 12 4,0 - - - - - nejvýše 35%

Muškátový ořech celý 10 3,0 6,5 0,5 10,0 0,5 0,5 oxid
mletý 10 3,0 5,0 - - - - vápenatý v %
hm.nejvýše
0,35

Nové koření celé 12,0 4,5 1,5 0,4 4,0 0,5 0,5
mleté 12,0 4,5 1,0 0,4 - - -

Oregáno 12,0 10,0 0,5 2,0 16,0* 3,0 2,0

Paprika lahůdková 11,0 6,5 *)10,0 0,5 - - - *) obsah
sladká 11,0 7,0 10,0 0,7 - - - capsaicinu v
pálivá 11,0 8,0 30,0 1,0 - - - mg/100g v
gulášová 11,0 9,0 30,0 1,3 - - - sušině

Pepř bílý celý 15,0 3,5 1,0 - 4,0 0,5 0,5 piperin v %
mletý 15,0 3,5 0,6 0,3 - - - hm.nejméně
4,0

Pepř černý celý 14,0 6,0 2,0 - 4,0 0,5 0,5 piperin v %
mletý 14,0 6,0 0,8 1,2 - - - hm.nejméně
4,0

Pepř červený celý 15,0 - 1,0 - 4,0 0,5 0,5
mletý - - - - - - -

Pepř zelený celý 12,0 5,0 - 0,3 4,0 0,5 0,5
mletý - - - - - - -

Pískavice,řecké seno 11,0 5,0 - 1,5 5,0 5,0 2,0

Rozmarýn 11,0 8,0 0,8 1,0 6,0 1,0 1,0

Saturejka 13,0 11,0 0,4 1,0 4,0 1,0 2,0

Skořice celá 14,0 7,0 1,0 2,0 2,0 1,0 0,5
mletá 12,0 7,0 0,5 2,0 - - -

Šafrán ve vláknech 12,0 8,0 - 1,5 - - -
mletý 10,0 8,0 - 1,5 - - -

Šalvěj 12,0 11,0 1,5 2,0 8,0* 0,5 0,5

Tymián 12,0 14,0 1,0 3,5 5,0 1,0 1,0

Vanilka 35,0 7,0 - - - - - ethylvanilin
2%

Zázvor nebělený celý 12,0 8,0 1,5 1,1 2,0 0,5 0,5
bělený 12,0 11,0 1,5 2,5 2,0 0,5 0,5
mletý 12,0 8,0 1,0 2,5 - - -


* včetně barevných změn listů

------------------------------------------------------------------