CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 327/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j), a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků

Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků

327/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j), a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Příloha č. 5

Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků

+-------------------------------+------------------------------------------------+

| Masné výrobky |Charakteristika a technologické požadavky |

+-------------------------------+------------------------------------------------+

|Tepelně opracované |Jsou výrobky, u kterých bylo ve všech částech |

| |dosaženo tepelného účinku odpovídajícímu |

| |působení teploty 70 °C po dobu minimálně |

| |10 minut. |

+-------------------------------+------------------------------------------------+

|Tepelně neopracované určené k |Jsou výrobky z mělněného díla, do kterého |

|přímé spotřebě bez další úpravy|může být vmíchávána vložka, nebo je jejich |

| |dílo tvořeno hrubě zrněnou vložkou s malým |

| |podílem spojky, určené k přímé spotřebě bez |

| |další úpravy. |

+-------------------------------+------------------------------------------------+

|Trvanlivé |Jsou výrobky, u nichž došlo různými |

| |technologickými procesy jako je např. uzení, |

| |vaření, sušení a zrání nebo vlivem uzení, |

| |vaření, sušení a zrání nebo vlivem složení |

| |surovin k prodloužení údržnosti, zejména |

| |snížením obsahu vody a proběhnutím zracího |

| |procesu a dosažení charakteristických vlastností|

| |s minimální dobou trvanlivosti 21 dní při |

| |teplotě skladováni do 15 °C a hodnotou |

| |a = 0,93. |

| | w(max.) |

+-------------------------------+------------------------------------------------+

|Masné polotovary |Tepelně neopracovaná upravená masa nebo |

| |směsi mas, popřípadě dalších surovin, látek |

| |aromatizujících a pomocných, určených k |

| |tepelné kuchyňské úpravě. |

+-------------------------------+------------------------------------------------+

|Masné konzervy |Jsou masné výrobky nebo upravená masa |

| |sterilovaná v neprodyšných obalech, v jejichž |

| |středu bylo dosaženo tepelného účinku, který |

| |odpovídá působení teploty 121 °C po dobu |

| |minimálně 10 minut. |

+-------------------------------+------------------------------------------------+

------------------------------------------------------------------