Příloha č. 5
Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
+-------------------------------+------------------------------------------------+
| Masné výrobky |Charakteristika a technologické požadavky |
+-------------------------------+------------------------------------------------+
|Tepelně opracované |Jsou výrobky, u kterých bylo ve všech částech |
| |dosaženo tepelného účinku odpovídajícímu |
| |působení teploty 70 °C po dobu minimálně |
| |10 minut. |
+-------------------------------+------------------------------------------------+
|Tepelně neopracované určené k |Jsou výrobky z mělněného díla, do kterého |
|přímé spotřebě bez další úpravy|může být vmíchávána vložka, nebo je jejich |
| |dílo tvořeno hrubě zrněnou vložkou s malým |
| |podílem spojky, určené k přímé spotřebě bez |
| |další úpravy. |
+-------------------------------+------------------------------------------------+
|Trvanlivé |Jsou výrobky, u nichž došlo různými |
| |technologickými procesy jako je např. uzení, |
| |vaření, sušení a zrání nebo vlivem uzení, |
| |vaření, sušení a zrání nebo vlivem složení |
| |surovin k prodloužení údržnosti, zejména |
| |snížením obsahu vody a proběhnutím zracího |
| |procesu a dosažení charakteristických vlastností|
| |s minimální dobou trvanlivosti 21 dní při |
| |teplotě skladováni do 15 °C a hodnotou |
| |a = 0,93. |
| | w(max.) |
+-------------------------------+------------------------------------------------+
|Masné polotovary |Tepelně neopracovaná upravená masa nebo |
| |směsi mas, popřípadě dalších surovin, látek |
| |aromatizujících a pomocných, určených k |
| |tepelné kuchyňské úpravě. |
+-------------------------------+------------------------------------------------+
|Masné konzervy |Jsou masné výrobky nebo upravená masa |
| |sterilovaná v neprodyšných obalech, v jejichž |
| |středu bylo dosaženo tepelného účinku, který |
| |odpovídá působení teploty 121 °C po dobu |
| |minimálně 10 minut. |
+-------------------------------+------------------------------------------------+
------------------------------------------------------------------