Tabulka 9
Požadavky na složení a smyslové požadavky na vybrané masné konzervy - hotová jídla
+-------------+------------------+------------------------------------------------+
| Výrobek | Základní | Smyslové požadavky |
| | suroviny | |
+-------------+------------------+------------------------------------------------+
| Lečo s | masný výrobek | a) vzhled a barva - masný výrobek (klobása) v |
| klobásou | tepelně | hnědočervené směsi zeleniny, znatelné řezy |
| | opracovaný | zeleninové papriky a cibule, ojedinělý |
| | | výskyt semen z paprik se připouští, omáčka |
| | | červenohnědé barvy |
| | | b) konzistence - klobása měkká, mírné |
| | | popraskání se připouští, zeleninová směs |
| | | poloměkká až měkká, omáčka mírně zahuštěná |
| | | c) vůně a chuť - použitém masném výrobku, |
| | | paprice a rajčatech mírně slaná, příjemně |
| | | kořeněná, sladkokyselá, mírná pálivost v |
| | | důsledku použité papriky se připouští, bez |
| | | cizích pachů a příchutí |
+-------------+------------------+------------------------------------------------+
| Hovězí na | hovězí maso | a) vzhled a barva - maso nařezané na plátky, |
| divoko | | dobře očištěné, povrchově odblaněné, |
| | | zbavené části loje v hnědé omáčce |
| | | b) konzistence - maso měkké, omáčka mírně |
| | | zahuštěná |
| | | c) vůně a chuť - po pečeném hovězím mase a |
| | | použité zelenině, mírně slaná, příjemně |
| | | kořeněná |
+-------------+------------------+------------------------------------------------+
| Maďarský | hovězí maso, | a) vzhled - nepravidelné kousky masa o |
| guláš | vepřové maso | velikosti asi 15 až 30 mm a řezy červené a |
| | | zelené zeleninové papriky v červenohnědé |
| | | až hnědé omáčce |
| | | b) konzistence - maso měkké, omáčka mírně |
| | | zahuštěná |
| | | c) vůně a chuť - po použitých surovinách, |
| | | typická pro guláš, příjemně slaná a |
| | | kořeněná, mírně pálivá, bez cizích pachů |
| | | a příchutí |
+-------------+------------------+------------------------------------------------+
| Chalupářský | hovězí maso, | a) vzhled - nepravidelné kousky masa a masného |
| guláš | masný výrobek | tepelně opracovaného výrobku (celá klobása) |
| | tepelně | v červenohnědé až hnědé omáčce |
| | opracovaný | b) konzistence - maso a klobása měkké, omáčka |
| | | mírně zahuštěná, |
| | | c) vůně a chuť - po mase a klobáse, přiměřeně |
| | | slaná a příjemně kořeněná, bez cizích pachů |
| | | a příchutí |
+-------------+------------------+------------------------------------------------+